Orbán pártjára és annak egyéni jelöltjeire a választáson résztvevőknek kevesebb mint a fele, a választásra jogosultaknak pedig kb. az egyharmada szavazott, vagyis csak egy kisebbség áll mögöttük. Túl rövid a bevezető? (írta a propi) Hát akkor itt az egész cikk: A parlamenti helyek kétharmadának birtoklására alapozva Orbánék 2010 óta igyekeznek azt a közérzületet kelteni, hogy az ország kétharmada támogatja őket. A vezér legutóbbi, többedik „háromharmados” nyilatkozatának is ez volt a célja. Orbán propagandája sokakra hat, láthattuk ezt az elmúlt hónapokban is. Az ellenzéknek is bele kellene végre tanulnia a propaganda használatába, hiszen ez egy semleges eszköz, szolgálhat jó célokat is. Orbán fenti törekvésével szemben például az ellenzéknek minden lehetőséget (országgyűlési felszólalást, sajtónyilatkozatot, stb.) meg kellene ragadnia arra, hogy hirdesse: az idei országgyűlési választáson Orbán pártjára és annak egyéni jelöltjeire a választáson résztvevőknek kevesebb mint a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Csak néhány nappal ezelőtt írtam le itt egy kommentben a képletet.
A választás fő számaiból ez jön ki: 48% fidesz szavazó, 52% ellenzéki, 30% távolmaradt:
vagy is: (1-0,3)*0,48=0,336 vagyis 0,003-al van az 0,333-os egyharmad fölött.
Ezen a címen a kényurat játszani minden hatalmi eszközt korlátlanul felhasználni totális demagógia, és önkényuralom rászabadítása az egész társadalomra, pusztán azért mert még az á(l)lamfő is látott hiányosságot a rendszerben!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Sámannus: Ez valóban így van! A résztvevők 49 % a , illetve 34 %-a az összes választásra jogosultnak szavazott a fideszre.
Ezt "elsöprő többségnek" beállítani, és ebből 2/3-t elérni, csak egy ilyen választási törvénnyel lehet. És akkor még nem beszéltünk az ellenőrizetlen levél szavazókról, és a voks turizmustól.
Ilyen pancser ellenzék mellett lehet csak ebből állandó győzelmi jelentést harsogni szerte a világban.
Nem tudom, senki nem tanulta közülük a négy alapműveletet?
Ezt a migráns őrületet nem tudom, meddig akarják folytatni, amikor nem is létezik. A migránsok sem akarnak egy olyan országba jönni, ahonnan a saját lakosai elmenekülnek. A kötvényeseknek sem mi voltunk az uticél, hanem az Unió! Mi csak bukunk az egész vircsafton.
Sámannus
@Nessy: Aki feddhetetlen az bejut letelepedési nélkül is, tehát ez egy becstelen játék, visszaélés egy helyzettel, Az állam olyanokat enged a szövetségeseire, akik megbízhatatlanok, mivel nem volt az állambiztonsági vizsgálat megfelelő. Ráadásul az állam a kötvénykibocsájtó szerepét idegenekre ruházta át, és az adózást is megkerülték.Háromszoros a visszaélés, aminek nincs vége, mert ide fogják őket visszatoloncolni.
karma1
@Nessy: @Sámannus: Az ellenzek - a teljes ellenzek - szamomra leszerepelt. Azzal, hogy majus 8.-an bementek a Parlamentbe, es megszavaztak az uj kormany megalakulasat, benne orbant ujra a nagyfonoknek EGYETLEN SZO, ELLENVETES NELKUL - hat ennel nagyobb arulast nem vagyok kepes elkepzelni!
Az ellenzektol SEMMIT sem varok, sajnos, most mar mas eszkoz nem all az emberek rendelkezesere, mint a polgari engedetlenseg, lanykori neve'n a forradalom. (Ami ssajnos akar polgarhaboruba is vezethet, annak osszes rossz kovetkezmenyevel egyutt, de amiben benne van a jo iranyba valo valtozas lehetosege is).
Lehet, hogy a halalbuntetest eltoroltek, de egy forradalomban nem tilos senkinek sem megolnie a zsarnokot.
Sámannus
@karma1: Én oicit árnyalnám ezt a szereplést. Emlékszünk, hogy Botka Az lmp-vel kezdte volna az egyeztetést.akik erre nem voltak hajlandók.
Miközben az lmp azt kommunikálta, hogy összefogás kell, ő húzta szét a baloldal.
Mára az is kiderült, miféle demokraták.Aki egyeztetni akartak az indulásokról, azokat megfenyítik kizárják és hasonlók.
Vagyis tovább akarják folytatni az állellenzékiséget. Ezt folytatják jelenleg is, miközben mást okolnak a váltás kudarcáért, eljátsszák a kormányváltó szerepét, miközben az maguk nyakig sárosak.
Szerintem alakulásuk óta ezt a szerepet vállalták igen eredményesen.
Sámannus
@Mirabilis: Nem az a baj, hogy hogyan jön ki az eredmény hanem mikre használják.
Nevezzük egyszerűen terrornak, rablásnak, leszámolásnak üldözésnek.
Sámannus
@Mirabilis: Bármilyen eredmény jön ki az nem jogosítja fel a megválasztottat, hogy olyanokat csináljon, amit háborúban tesznek a lakossággal. Amik a fidesz kétharmadával elkövet az köztörvényes bűncselekmények sorozata. A fidesz szavazók jelentős hányadát is megrémiszti ez az ámokfutás.
Tudod, 2010-ben is sokan gondolták, hogy nyerjen a fidesz. Tudtuk, hogy módosítják az alkotmányt. Megtették , tudtuk mindenbe belenyúlnak amibe tudnak megtették.
Amit sokan nem hittek, hogy ezt a legaljasabban fogják felhasználni, kevesen hitték.
Az a bűnük, hogy visszaélnek az emberi jogokkal, és az emberiességi szabályokat is felrúgják.
Erre SEMMILYEN kétharmad nem jogosítja fel őket. ezt fenntartom és nem érdekel, ha 100-ot csalnak is maguknak. Itt már semmilyen számolás sem számit azt akartam kifejezni csak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.