A honvédelmi költségvetés 2024-re megduplázódik, de már jövőre is jelentősen több forrás juthat erre a célra – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd közölte, a növekedő forrásokat a hadsereg modernizációjára fordítják. A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében modernizálják a műszaki eszközöket, a fegyverrendszereket, a katonák felszerelését és beindítják a hazai fegyvergyártást.

Németh Szilárd szerint már 2019-ben jelentősen nő a honvédelmi költségvetés

MTI Fotó: Veres Nándor

Azt mondta, a program a katonákat helyezi a középpontba, hiszen a modern fegyverek nélkülük semmit sem érnek. Az ország védelmében számítanak az elkötelezett civilekre is, számukra lehetőség a területvédelmi elven szerveződő tartalékos rendszer.

Az államtitkár közölte, a hadsereg "feltöltöttsége" megfelelő, mert az utóbbi időben sokan fordultak a honvédség felé. Sok egyetemista és főiskolás választotta például a tartalékos rendszert. A haderő nagy részét a fiatalok adják, ami szerinte bizakodásra ad okot.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Németh Szilárd többé nem vonulhat ki a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről – ezt a szerepet Németh Zsolt kapta meg – , arra hivatkozva, hogy Szél Bernadett nemzetbiztonsági kockázat. Viszont gond egy szál sem, hisz , Németh Szilárd a rezsi megvédése után most-már a hont is megvédheti. Ugyanis a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára – miniszterhelyettes – lesz. Ezek után lesz csak igazán dolguk a nemzetrontó, sorosista libsi bérenceknek. Németh Szilárd meg fogja védeni a hont. Picit aggaszt, hogy esetleg Németh Szilárd túlterheli az agyát a nagy gondolkodásban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Úgy megvédenek,hogy lassan egymillióan hontalanná válunk.
Olyan is van, hogy a külföldön született gyermekeknek nem akarnak TAJ kártyát adni.
Sámannus
Szili kurva nagy hazaffy, rekordokat fog költeni. Most ijesztgetni akarsz?
Annyi mindent felsoroltál, hogy abból semmi sem lesz.
namihami
A képen látható népviselet lesz az új gyakorlóruha? Esetleg a kimenő? Mert akkor tényleg kell a pénz az új felszerelésre.
A maradék elég lesz parittyákra és simára csiszolt kövekre. Góliát ellen is bejött..
nusika
...nemzeti védelem, ...hadsereg ...fegyverkészítés...egy emberirányítás...mintha északkoreában látnám magamat--...butulás, szegénység, szakik helyett közmunkások, 10 parancsolat???
...ez a fejlődés???
desiro57
Készülnek az unyijó elleni háborúra.
desiro57
A nemzeti zsírdisznót is bevonultatnám, jó golyó fogó lenne belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.