Dohányzás, forrásszegény egészségügy: a szakértők szerint ezek is okozzák, hogy Európában nálunk végzik a legtöbb végtagamputácót. 2015 óta egy centit nem haladtunk előre.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Sajnos nálunk kevesebb a macera ha egyből amputálnak az orvosok,mint megpróbálnák műtéttel gyógyítani. Kb. 25 éve egy kedden már amputálni akarták apám lábát érszűkület miatt (szándékosan nem írtam melyik városban).Szerdán Miskolcról érkezett egy fóorvos,aki elutalta Szegedre ,ott megműtötték 15 évell később egy teljesen más betegség miatt ,de kettő "egészséges"lábbal hunyt el.
papa.49
Ezt alátudom támasztani 2014 januárban az osztályvezető főorvos odavetette ,,térd alatt amputálni,, nem engedtem, igaz a lábfejemet csak le kellett vágni de a többi megmaradt ...
A seb begyógyult, csak lett a talpamon egy fekély most azzal küzdök, hogy begyógyuljon, igaz lassan de afelé halad !!!@Dr.Doktorovics trinitron dr.:
papa.49
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Kösz..
dr. prédikátor
@papa.49: Gyógyulj meg. lehet nevetségesen hangzik de próbáld meg gyógyítani cukorral.Akár por vagy kristály cukor is jó.Én már kipróbáltam és bevált.
Nessy
sajnos már a kezdet kezdetén jobban finanszírozták az amputációt, mint a megtartó műtétet. A hosszabb, komolyabb műtéti beavatkozásról nem is beszélve. Most annyiból romlott a helyzet, hogy több az elhalálozás.
Egyre kevesebb az elhivatott szakorvos.
Nessy
@papa.49: Van egy lámpa, azt hiszem evoline a neve. Egy rokonomnak a sok évtizedes lábszárfekélyének már csak a helye látszik. Napi 10 - 20 perc.
Gyógyulást kívánok!
Commenter
@papa.49: én is gyógyulást kívánok! sokakban él a meggyőződés hogy a legdrasztikusabb megoldás a legjobb...sajnos. Az evoline lámpa és tényleg jó, a fekete nadálytő krém is. A kristálycukorról annyit tudok hogy Amerikában tényleg alkalmazzák sebek, fekélyek gyógyítására, sikerrel.
papa.49
Mindenkinek, kösz az infókat kipróbálom őket ...
papa.49
@Nessy: A lámpát már próbáltam az amputáció után semmi eredménye nem volt, gennyes volt az egész seb, az ezüstkolloid az segített a lábfejem helye 3 hónap alatt beforrt ... Csak a talpamon keletkezett egy fekély, az orvosom szerint a terhelés miatt, ennek már második éve, előbb egyre nagyobb lett ... Most ugye nem tudom megtenni, hogy hónapokig feküdjek, és az orvos szerint ki is újulhat, pillanatnyilag a manuka mézet használom rá, ez sokat segített, csak nagyon lassan a seb széleitől befelé kezd gyógyulni, azt már tudom hosszadalmas lesz, de nem adom fel ...
csipetke
@papa.49: Gyógyulj minél előbb!Nézz utána a Lukács-féle kék-kenőcsnek,most pillanatnyilag nem lehet rendelni,mert gyógyszerként való törzskönyvezése zajlik,a családunkban több cukorbeteg is van,lábszárfekéllyel.A kék-kenőccsel gyógyult meg mindegyikük.Látom,több tuti tippet is kaptál,de semmit nem vesztesz,ha kipróbálsz párat.Ebben a nyomorult országban sajnos amputálnak,mert ez sokkal egyszerűbb,mint többféle módot kipróbálni agyógyulásra,pl a mofettát az érszűkületes betegeknek.
papa.49
@csipetke: A műtét után a sebre azt használtam sőt most is hozattam belőle, mindig van itthon ...
A baj ott van, a kék kenőccsel, hogy nagyon megvastagszik a fekély szélén a bőr, aztán el is hal, és le kell faragni, mert a hatása nem csak a sebben érvényesül...
Tavaly ilyen időtájt próbáltam a ,,sono terápiát,, is de az se használt, eredmény a tél elején elkezdett manuka méz ( Új Zéland) kezelésnek volt eddig... A kb. 7X 3.5 centis 1 centi mély fekély, mára 5X 2.5 centire zsugorodott, és a belseje is kitelt ... Gyakorlatilag most úgy néz ki, hogy ezen a darabon nincs bőrszövet, de az alatta levő szövetek élnek ... Hát küzdök tovább ...
Köszönöm a tanácsokat, mindet ki szoktam próbálni, mert kitudja hátha segít ...
csipetke
@papa.49: A baj nálunk nemcsak az amputációval van,de szinte minden érintett kórházi fertőzést is kap.Nem elég,hogy már az sokkoló,hogy a láb egyrészétől "megszabadítják"a beteget,még a fertőzés a tetejébe.Na de mit lehet várni ott,ahol fertőtlenítőre sincs pénz...
papa.49
@dr. prédikátor: Hogyan csináljam szórjam a sebbe ? Vagy a Zetuvitra amivel a sebet fedem be ??? Válaszodat előre is köszönöm ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.