Vasárnap koradélután riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a térképen látható járásokra felhőszakadás miatt.

Órákon belül ezekben a járásokban fog leszakadni az ég

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ma szórványosan várhatóak zivatarok, valamivel nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld térségében. A zivatarokhoz szélerősödés (50-70 km/h), intenzív (5-15 mm) csapadék, néhol kisebb méretű jég társulhat. A zivatarok környezetében néhol felhőszakadás (>30, esetleg > 40 mm) és egy-egy helyen (nagyobb eséllyel északkeleten, de másutt sem zárható ki teljesen) heves kísérőjelenség (90 km/h feletti széllökés és vagy jégeső (> 2 cm átmérő) előfordulhat.

Az előttünk álló éjszaka helyenként valószínű zivatar,nagyobb valószínűséggel északon, északkeleten, az éjszaka második felében a Dunántúl északnyugati, északi részén egy-egy heves zivatar nem zárható ki.

Hétfőn elszórtan, nagyobb számban az ország északkeleti harmadában valószínű zivatarok előfordulása, amelyekhez egy-egy helyen felhőszakadás (> 30 mm) társulhat illetve akár egy-egy heves zivatar (90 km/h feletti széllökés és jégeső (2 cm feletti átmérővel)) is kialakulhat a délutáni, esti órákban. Egy-egy heves zivatar kialakulását az ország más tájain sem lehet teljesen kizárni a délutáni napszakban.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.