A Párbeszéd fővárosi közgyűlési vizsgálóbizottság felállítását követeli annak kiderítésére, hogy a 3-as metró vonalára érkező szerelvényeket valóban felújították-e, vagy azok teljesen új szerelvények.

Egyre rejtélyesebb a 3-as metró szovjet szerelvényeinek ügye

V. Naszályi Márta, az ellenzéki párt fővárosi képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon azt mondta: erre a vizsgálatra azért van szükség, mert a Metróért Egyesület Oroszországban lefényképezett egy olyan régi szerelvényt, amely hivatalosan már Budapesten fut, felújított állapotban.

Közlése szerint Jávor Benedeknek, a Párbeszéd EP-képviselőjének kérdésére korábban az akkori Nemzeti Közlekedési Hatóság azt válaszolta, nem bizonyítható, hogy a szerelvényeket felújították, vagy azok új járművek.

Márpedig amennyiben Budapest a felújítás helyett új metrókocsikat vásárolt, ez a vámcsalás gyanúját is felveti – mondta V. Naszályi Márta, hozzátéve, annak idején a kormány gyakorolt nyomást a fővárosra a felújítás érdekében. Az ellenzéki politikus szerint ennek hátterében az is állhat, hogy a raktáron lévő új orosz szerelvények mintegy 70 milliárd forintos budapesti értékesítése része lehet a paksi atomerőmű-bővítésről született magyar-orosz megállapodásnak.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ne már, már hogyan is lennének teljesen újak? Hisz használhatatlanság miatt visszaküldött illetve évek óta raktáron rohadó (ennek a rozsdásodás egyértelmű bizonyítéka) elfekvő készletből áll!
human
Újabb szocialista metróbotrány. ... Ja nem.

Egyébként meg semmi alapja a vádnak, hogy új szerelvényeket hoztak volna az oroszok, hisz ezek az újak ugyanúgy rozsdásodnak mint a régi szerelvények. Na ugye, hogy nincs itt semmi mutyi vagy botrány.
hvg.hu/itthon/20171211_Vegigfotoztuk_az_orosz_metrok_rozsdafoltjait_ami_Tarlos_szerint_csak_olaj

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.