Ilyen helyzetben állítólag nem nagyon engedélyezett a látogatás, de a New York-i magyar főkonzulátusnak sikerült enyhíteni a szigoron. Azt is elintézték, hogy a fiú féltestvére kiutazzon hozzá.

A konzul visz levest a New Yorkban fogva tartott migráns magyar kisfiúnak

Egy kétéves magyar kisfiú is áldozatul esett Donald Trump szigorának, és a szüleitől elszakítva egy New York-i befogadóállomásra, majd nevelőszülőkhöz került. Levente családja illegálisan próbált Kanadából az Egyesült Államokba jutni, de a határőrök elkapták őket.

Közben csütörtök éjjel megjelent egy közlemény a New York-i magyar főkonzulátus oldalán, miszerint Kumin Ferenc New York-i főkonzul és Király Zsuzsanna vezető konzul pénteken meglátogatják a kisfiút. Mint írták, a gyermeket az amerikai szabályok szerint ebben a szakaszban nem nagyon lehet felkeresni, de sikerült enyhíteni a szigoron. Azt is elintézték, hogy Levente féltestvére is meglátogathassa őt a konzulátus kíséretében.

Úgy tudni, hogy a fiú állapota a körülményekhez képest kielégítő, bár az étvágya nem megfelelő. Kumin Ferenc főkonzul ezért Levente kedvenc ételével, zöldséges húslevest visz neki.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ha már a szülei ilyen hülyék voltak, a magyar állam ne szarakodjon hanem mielőbb hozza haza a gyereket. Neki nem volt választása...A szülők meg üljék le amit kirónak rájuk hiszen a törvényt be kell tartani.
simmering73
Kíváncsi lennék én Levente családjára. Mert Kanadában élő, dolgozó családok a legritkább esetben próbálnak illegálisan határt átlépni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.