Az átlagos havi öregségi nyugdíj 123 725 forint volt 2017 elején. A magyar nyugdíjak vásárlóereje fényévekre van az osztráktól, de jelentősen jobb a bolgárnál, viszont elmarad a cseh és a szlovák nyugdíjakétól. Mindez azt jelenti, hogy az EU-ban a magyar nyugdíjak vásárlóereje a tagállami rangsor utolsó harmadának elején áll - egyebek mellett ez derül ki a KSH napokban kiadott Magyarország 2017 című kiadványából.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
S képzeld el Wazze hol lennénk, ha a derék KSH-sok érdemben foglalkoznának a nyugdíjasokkal??? =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: értsd lenne nyugdíjas kosár és elárulnák a derék KSH-sok hogy ők hol vásárolnak! =))
Gauntlet
Semmenyit se ér. Most röhögjön Shikari, és most mondja hogy ők a többség.
Levendula
Férjemnek még jó pár éve van vissza a nyugdíjig... A pár évvel fiatalabb öccse viszont már évek óta nyugdíjas... korkedvezményes... Jó magas nyugdíjjal... A férjem soha nem fogja elérni az öccse által kapott nyugdíj összeget... pedig értéktermelő munkában dolgozik immár közel 40 éve...
tulipan
@RonaGyuri: Egyetéretek! Ezek a '"a derék KSH-sok'", csak arra jók hogy igazolják Churchill elméletét, miszerit : "Csak az a statisztitikát fogadom el, amit én rendelek meg!"
RonaGyuri
@tulipan: bocs de az idézet sántít, s nem csak a hazai vélekedéstől, hanem a tényektől.
a magyar ferdítés hamisításról beszél, az eredeti csak annyit közöl, hogy szereti ő értelmezni !
Macskaszem
Hogy mennyit ér a nyugdíj? Van akié sokat, mert ugyi vannak 1 milla feletti nyugdíjak is. A többségé viszont egy kalap sz@rt. Az élethez kevés, az éhenhaláshoz sok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.