Szeptember elsején lesz három éve, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt kezdeményezésére bevezették a magáncsőd intézményét, ami a tervek szerint elsősorban a tömegesen bajba került devizahiteles családoknak jelentett volna kiutat az adósságcsapdából. Az adósmentő intézkedés bevezetése előtt komoly számítás készültek a lehetséges jelentkezők számáráról. Az Igazságügyi Minisztérium 20-25 ezerre becsülte jelentkezők számát. A Magyar Nemzeti Bank 25 ezer adóst várt. A Magyar Bankszövetség pedig 40 ezerre tette a csődbe menekülők számát. Mára kiderült, hogy alaposan elszámolták magukat a szakemberek. Az igazságügyi tárca tájékoztatása szerint ugyanis csaknem három év alatt mindössze 1300 csődvédelmi eljárás indult. Ezek közül 1110 eljárás van még folyamatban. Mint a minisztérium kérdésünkre közölte, az eddig kezdeményezett csődeljárásokban összesen 3394-en voltak érintettek, közülük 1300-an adósként, 691-en adóstársként, 422-en egyéb kötelezettként, 981-en pedig közeli hozzátartozóként

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
ha már itt vagyunk: ki és miből vételez 33 milliós lakásokat, ráadásul Pesten ! merthogy nem minimálbéres az fix, vagy ha igen: hogy fizeti a 300 ezer feletti törlesztőt?
Jozefina
Ez a magáncsőd tövénynek nevezett a Kereszténydemokrata Néppárt kezdeményezésére létrejött porhintés az ég világon semmire nem jó, csak további bajba és kilátástalanságba sodorja az amúgy is nehézségekkel közködő családokat!!!
Ennyire tellik a harrag féle keresztényektől??!! Szégyelhetik magukat!!! A német magáncsődtörvényt és eljárást ha egy az egyben átvették volna az elfogadható lenne!!!??
papa.49
@Jozefina: Na nem az volt a petya célja, hogy a bajbajutott emberek segítsen, hanem még egy koloncot a nyakába vegyen az amúgy is padlón levő család !!!
Lepényleső
Ennek a mateknak alapján van még mindig kétharmad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.