A szerelő túlélte a zuhanást, de súlyosan megsérült. Kártérítést szeretne, mert az őt foglalkoztató cég nem biztosított számára védőfelszerelést.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Nagyon egyszerű kilökni a főn9k9t a hatodikról az ablakon csak ne legyen virágágyás !!!
papa.49
@Grafix69: Jó mikor többen gondoljuk valamiről ugyanazt, gondolom azért mert IGAZ !!!
Grafix69
Itt Írországban már keresztre feszítették volna a faszit , alsó hangon 500,000 eurós kártérítés mellett .
papa.49
@Grafix69: Normális országban, normális törvények között igen, de itt csutisztánban, látod még annak a nőnek se akarnak fizetni akinek az egyik karját letépte a tésztagép !!!
human
@papa.49: Ott tudod mire hivatkozott a munkáltató? Hogy szándékos öncsonkítás volt csesszék szájba magukat.
Donáld Tramp
@Donáld Tramp: Úi : Vagdakozol, de semmit sem beszélsz... Ahhelyett hogy ezt teszed ! Inkább nyílváníts részvétet a kollégád elvesztése miatt... Ugyanott, olyan körülmények között te is ott maradhatsz... Gyerünk támaszd elő hogy te nem... Részvétem a hozzátrtozóknak
Grafix69
Te jó Isten , valami idő csapdába keveredtél nem ? Én a munka adóról beszélek . Még akkor is kártérítést kapna itt a munkavállaló , ha netán direkt ugrott volna ki . Ez nem Magyarország , ahol mindent meglehet tenni . Itt kurva nagy szigorral veszik az ilyesmit .
papa.49
@human: Persze tudom mivel szoktam gépeket felülvizsgálni munkavédelmi szempontból, HIÁNYZOTT AZ A RÁCS AMI MEGAKADÁLYOZZA, HOGY BELENYÚLJON, ILL. KIKAPCSOLJA A GÉPET HA FELEMELIK !!! Ilyen berendezést nem lehet működtetni, sőt tovább megyek a vill. szerelőnek ,,hidegre kellett volna szerelnie,, magyarul BE SE LEHESSEN INDÍTANI !!!
human
@papa.49: Múltkor is volt egy hír, hogy egy présgépbe bemászott egy ember és az beindult és összepréselte. Ott is két alapvető probléma volt. Hogy indulhatott be úgy hogy nem volt rajta a fedele. Valamint hogy indulhatott be úgy, hogy nem nyomta senki a biztonsági gombot?
A megoldás egyszerű. Hogy jobban haladjanak a ki-be pakolással soha nem tették rá a fedelet és kiiktatták az azt ellenőrző érzékelőt. Valamint a biztonsági gombot is rögzítették, hogy ne kelljen megnyomni a gép indításához. És tessék, egy ember meghalt.
papa.49
@human: A ,,biztonsági vész leállító gomb,, olyan kivitelű, hogy csak oldalra történő elcsavarás után zárja újra az áramkört NEM VÉLETLENÜL , pont azt elkerülendő, hogy valaki véletlenül beindíthassa a berendezést...
Az ember butaság határtalan, ha be kell menni egy gép belsejébe a minimum hogy FESZÜLTSÉG MENTESÍTEM, ÉS ÚGY SZAKÍTOK MEG ÁRAMKÖRT HOGY INDÍTANI NE LEHESSEN !!!
Ami nekem most nagyon furcsa NINCS MUNKAVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLAT a Főfelügyelőség részéről, egyáltalán még ez a hivatal meg van ???
Régen minden évben volt ilyen vizsgálat, és keményen büntették a szabálytalanságokat, tovább megyek valamikor egy helyhez kötött berendezést több szervnek kellett vizsgálnia, és pl. présgép esetében a dolgozóknak vizsgázni kellett a kezelésből ...
Nagyon úgy néz ki a ,,biorobotok,, nem értékesek a tulajdonosok számára !!!
Grafix69
@papa.49: Most is van munkavédelmi ellenőrzés csak most abból áll , hogy a munkavédelmi ellenőr kimegy a céghez ( persze csak akkor ha valami jóakarója rá küldi :))))) aztán a zsebébe tesznek egy nem kicsi összeget ,és mindent rendben talál . Ugyan ez érvényes az állatorvosra és ugyan ez érvényes a tűzvédelmi ellenőrzéskor is , illetve minden ellenőrzéskor ez a menetrend .
human
@Grafix69: Nekem is egy iparos ismerősöm mondta, hogy miért nem mentem el ellenőrnek, mert degeszre kereshettem volna maga. Nem arra utalt,hogy a hivatalos fizetés olyan magas lenne.
papa.49
@Grafix69: Tisztába vagyok a jelen állapotokkal, én most is 3 havonta ellenőrzöm a hozzám tartozó targik állapotát, műszaki, tűzbiztonsági, munkavédelmi szempontokból, etz nem lehet ZSEBRE csinálni !!! Tudod hányszor kerültem olyan helyzetbe hogy behívott a főnök az irodába, azzal, hogy ,,muszáj leállítani azt a gépet,, ??? Rengetegszer, én mindig megindokoltam a leállítást, egyetlen olyan eset volt mikor a leállítás ellenére újra használták a masinát, ott voltam másik gépnél, fogtam ,,hidegre szereltem,, a javítás befejezéséig nem tudták használni (kivettem a vezérlőt) belőle !!! 52 éve dolgozom nekem nem volt semmilyen balesetem, már nem akarnám elkezdeni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.