Vértes András közgazdász szerint 4-5 évig nem a német multi, hanem az adófizetők állják majd a cechet. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke ezt a Vasárnapi Híreknek mondta el, hozzátéve, hogy a Debrecenbe készülő autógyár állami támogatásának pontos összege nem ismert, ám annyit tudni, hogy az indiai Apollo Tyres abroncsgyártó is nagyjából annyi munkahelyet hozott Magyarországra, mint a BMW, s azt a céget 30 milliárd forinttal segítette ki az ország. Ez a mostani bérszínvonalon márpedig azt jelenti, hogy négy-öt évig tulajdonképpen az állam fizeti a BMW alkalmazottait. Vértes azt is megjegyezte: a magyar gazdaságnak nem szabadna ennyire egyoldalúnak lennie, mert jó ugyan a nagy autógyártók jelenléte, de a túlsúlyuk növelheti a technológiai vagy akár politikai kockázatokat – noha ilyenek egyelőre nincsenek. Éppen erről beszélt egyébként korábban Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki szerint kiszolgáltatott helyzetet teremt, ha már egyetlen gyár leállása azonnal meglátszik a GDP-n.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos faszkalap fidesznyikek...mi is van a multikkal??? A ti nemzethy qrmányotok a világ egyik leggezdagabb cégét támogatja??? Valami narancsbarom vezesse le ezt itt nekem közgáz szinten,mi a jó nekünk ebben??? /azon kívül hogy jól fest a GDP statisztikában,bár köze nincs a magyar gazdasághoz!/ Persze ti ezt nem tudjátok felfogni...mert ostobák vagytok...semmire sem vagytok jók,azon kívül hogy behúzzátok az ikszet a csúti cigánynak!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Shikari: 14:53-ra

Ez most nagyon hulye hozzaszolas volt, hogy finoman fogalmazzak.
Ez is csak osszerelouzem lesz. A nemetek olcson szerzik a teruletet, es a munkaerot Europa sziveben. Raadasul a magyar kurmany 5 evig tamaogatast is nyujt.
Ez mindenkinek jo csak a nekunk nem. Miert nem onerobol epitenek, es fizetnek euroipai bert?
Ja hogy akkor nem ide jonnenek, hanem Vietbamba?
csak úgy....
@1magyar: neked semmi sem elég? orbán megmentett a migránsoktu,akkor te miért nem melózhatnál szarért-fosért a multiknak? volt valami más az választási igéreteibe? ...megvédünk!...,a többi a te dógod,gazdálkodj okosan...
csak úgy....
@Shikari: fogadok,hogy megint kint várattak a napon...
vladimir putin
@Shikari: lécci vegyél nekem egy új házat!
vladimir putin
@durbincs: te is vegyél egyet, így már kettő lesz. Stadion is kell, úgyhogy dolgozzál, köcsög magyar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.