A magyar kulturális önrendelkezési igény kinyilvánításának legnépesebb fórumának nevezte a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlést az Országgyűlés elnöke a hagyományőrző rendezvényésorozatot köszöntő beszédében szombaton Bugacon.

Kövér: akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni

Kövér László beszédében az egykori hun lovasok nyílzáporát említve hangsúlyozta: modernnek mondott világunkban egy másik, kevésbé látványos, de hasonlóan pusztító harcmodor terjedt el. Ennek lényege az Országgyűlés elnöke szerint, hogy akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni.

"Akit alávetettségbe akarnak taszítani szülőföldjén, akit ki akarnak forgatni anyagi és szellemi javaiból, annak akaratát úgy akarják megtörni, hogy először megtörik és összezavarják a tudatát. Megtámadják a nemi, családi, vallási és nemzeti önazonosságát, meg akarják hamisítani a múltját, és el akarják venni a jövőjét, vagyis az áldozatot úgy összezavarják, hogy már szó szerint azt se tudja, fiú-e vagy lány, honnan jön, hová tart és kihez tartozik"

- fogalmazott.

Kövér László rámutatott: ezzel a harcmodorral szemben csak a lélek, a szellem és az akarat erejével lehet védekezni, csak így őrizhetjük meg önrendelkezési jogunkat, azon készségünket és képességünket, hogy életünket ne a mások, hanem a magunk érdekei szerint éljük. Mindehhez a politikai és gazdasági önrendelkezés megteremtése mellett szükség van a kulturális önrendelkezésünk megteremtésére is.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte:

"2010 után a magyar választópolgárok felhatalmazása alapján a globálissá váló politikai és gazdasági viszonyok között megerősítettük Magyarország politikai önrendelkezését, 2014 és 2018 között megerősítettük országunk gazdasági önrendelkezését, az előttünk álló időszakban pedig közösen meg fogjuk erősíteni a magyarság kulturális önrendelkezését is."

Kövér László kitért arra: 2008 óta a Kurultáj minden rendezvénye egy jelképes üzenet arról, hogy a magyarok nemcsak a "lélek" szót hozták a honfoglalás előtti időkből és tájakról, hanem maga a magyar néplélek is Keleten sarjadt, a magyarok a legnyugatibb keleti népként soha nem feledkezhetnek meg keleti testvéreikről.

Üzent is

Az elmúlt évtized Kurultájai azt is üzenik: magyarok milliói elvárják, hogy az állam és a tudományosság adófizetők pénzéből működő intézményei ne gátolják, hanem segítsék a XXI. századi magyar kulturális önrendelkezést – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kövér: akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni

Fotó: MTI/Soós Lajos

A Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés, Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye tizenkét ország huszonhét nemzete képviselőinek jelenlétében pénteken nyílt meg az Országház Felsőházi termében. A rendezvény számos programmal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várja a látogatókat vasárnapig Bugacon.

A rokontudatú népek háromnapos közös ünnepén a magyar, hun és türk tudatú nemzetek képviselői gyűlnek össze. Az első magyarországi Kurultájt tíz évvel ezelőtt rendezték meg, azóta azonban a sztyeppei lovas nomád népek legnagyobb kulturális találkozójává vált.

(MTI)

Címlapfotó: Ujvári Sándor/MTI

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Kövér az első idézetben pontosan leírta, hogy mit művel a Fidesz a nemzettel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Köteles, te biztosan jól tudod, mert a hangyák már régen megszállták a fejedet!
SystemError
@durbincs: Ma nem Habony gecis, kokós, kutyaszaros terepjáróját kell takarítanod szájjal.. Holnap meg fog dildózni a Gay Fodor az eligazításon, ha nem csillog minden.
durbincs
@SystemError: Maga meg ballonkabátos Pedofil lett ,csak kiálló Női automataesernyővel a farpofájából?
A Játszótéri Szülök meg nyomogatják a kioldó gombot,és kórusba kántálják? . Nyíljál már-ki ?@SystemError: : ebből már csak a sebész vágja ki ?...
magát ? ej ej hát idáig jutott?múszájból farpofamütételik, már megint Pedofil ?@SystemError:
SystemError
@durbincs: Erre gondolsz mi, amikor G Fodor felmászik a sámlira mögötted? :)
durbincs
@SystemError: Maga meg ballonkabátos Pedofil lett ,csak kiálló Női automataesernyővel a farpofájából ? a No -1 ?
A Játszótéri Szülök meg nyomogatják a kioldó gombot,és kórusba kántálják? . Nyíljál már-ki ?@SystemError: : ebből már csak a sebész vágja ki ?...
magát ? ej ej hát idáig jutott ? múszájból farpofamütételik, már megint Pedofil ? maga beteg?
@SystemError:
SystemError
@durbincs: Gyerekkori rossz emlékek apuval mi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. May 27., 05:35
Most az a baj, hogy sok az eső