A magyar kulturális önrendelkezési igény kinyilvánításának legnépesebb fórumának nevezte a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlést az Országgyűlés elnöke a hagyományőrző rendezvényésorozatot köszöntő beszédében szombaton Bugacon.

Kövér: akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni

Kövér László beszédében az egykori hun lovasok nyílzáporát említve hangsúlyozta: modernnek mondott világunkban egy másik, kevésbé látványos, de hasonlóan pusztító harcmodor terjedt el. Ennek lényege az Országgyűlés elnöke szerint, hogy akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni.

"Akit alávetettségbe akarnak taszítani szülőföldjén, akit ki akarnak forgatni anyagi és szellemi javaiból, annak akaratát úgy akarják megtörni, hogy először megtörik és összezavarják a tudatát. Megtámadják a nemi, családi, vallási és nemzeti önazonosságát, meg akarják hamisítani a múltját, és el akarják venni a jövőjét, vagyis az áldozatot úgy összezavarják, hogy már szó szerint azt se tudja, fiú-e vagy lány, honnan jön, hová tart és kihez tartozik"

- fogalmazott.

Kövér László rámutatott: ezzel a harcmodorral szemben csak a lélek, a szellem és az akarat erejével lehet védekezni, csak így őrizhetjük meg önrendelkezési jogunkat, azon készségünket és képességünket, hogy életünket ne a mások, hanem a magunk érdekei szerint éljük. Mindehhez a politikai és gazdasági önrendelkezés megteremtése mellett szükség van a kulturális önrendelkezésünk megteremtésére is.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte:

"2010 után a magyar választópolgárok felhatalmazása alapján a globálissá váló politikai és gazdasági viszonyok között megerősítettük Magyarország politikai önrendelkezését, 2014 és 2018 között megerősítettük országunk gazdasági önrendelkezését, az előttünk álló időszakban pedig közösen meg fogjuk erősíteni a magyarság kulturális önrendelkezését is."

Kövér László kitért arra: 2008 óta a Kurultáj minden rendezvénye egy jelképes üzenet arról, hogy a magyarok nemcsak a "lélek" szót hozták a honfoglalás előtti időkből és tájakról, hanem maga a magyar néplélek is Keleten sarjadt, a magyarok a legnyugatibb keleti népként soha nem feledkezhetnek meg keleti testvéreikről.

Üzent is

Az elmúlt évtized Kurultájai azt is üzenik: magyarok milliói elvárják, hogy az állam és a tudományosság adófizetők pénzéből működő intézményei ne gátolják, hanem segítsék a XXI. századi magyar kulturális önrendelkezést – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kövér: akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni

Fotó: MTI/Soós Lajos

A Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés, Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye tizenkét ország huszonhét nemzete képviselőinek jelenlétében pénteken nyílt meg az Országház Felsőházi termében. A rendezvény számos programmal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várja a látogatókat vasárnapig Bugacon.

A rokontudatú népek háromnapos közös ünnepén a magyar, hun és türk tudatú nemzetek képviselői gyűlnek össze. Az első magyarországi Kurultájt tíz évvel ezelőtt rendezték meg, azóta azonban a sztyeppei lovas nomád népek legnagyobb kulturális találkozójává vált.

(MTI)

Címlapfotó: Ujvári Sándor/MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Kövér az első idézetben pontosan leírta, hogy mit művel a Fidesz a nemzettel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@1magyar: A többit se látom itt, mert amint tudnak mennek innen. És nem csak a migráncsok, hanem a bennszülöttek is.
kokopelli
@Macskaszem: ...vajon a letelepedési-ek miért fizették a sok lóvét?
A leggyorsabb módja a "nyugat" elérésének! Amennyiben a csóró imig-
ránsok nem maradnának,akkor a gazdag miért is maradna? ;-)
Horizont
https://kolozsvaros.com/2018/08/13/ki-kormany...

Hát ez nagyon jó írás...
"Mutassa meg Kövér László, kik, mikor és hol szállták meg az ő tudatát, vagy az elvtársai tudatát, hogy kik, mikor vették el ettől a szerencsétlen udvari költőtől a kultúráját, hogy azt vissza kell neki szereznie.
Ki kormányozza ezt a tetves országot kilencedik éve, hogy még mindig a hatalomnak kell védekeznie?
Meddig van pofája kiállni bármelyik közpénzből kitartott tányérnyalónak és orosz trollokat megszégyenítő arroganciával az elnyomott mártír szerepében vinnyogni, hogy még mindig van 5 liberális retromarxista kommunista a hétből, aki nem akar kihalni és miattuk nem terem babér a Fidesz-maffia kulturális önrendelkezésének?
Mi a büdös franc akadályozza meg őket, hogy felvirágoztassák a lábszagukat, hogy egyszer már vége legyen ennek az állandó siránkozásnak és a kibaszott nemzeti árkok ásása helyett azzal kezdjenek foglalkozni, amivel kilencedik éve kellene? Mi kellene ahhoz, hogy az ilyen gyakorló elmebetegeket megszégyenítő elméletek gyártása, és a fakardokkal hadonászás helyett megnyugodjanak?
A válasz egyértelmű: ez soha nem fog bekövetkezni. Úgyhogy a költőt idézve, valóban nem kell Nostradamusnak lenni ahhoz, hogy világos legyen: az Európa térképén jelenleg a nyomorúság vörös foltjaiként jelen lévő Magyarország ezzel a kultúrharcos lendülettel fog eltűnni a felelőtlenség, ostobaság, rosszindulat és erkölcstelenség fekete lyukában. Onnan lesz szép kimászni és megtalálni a rohadt nyilainkat."
SystemError
Az új "Soros" bárki lehet már és az ország "önrendelkezni" fog...! Hofi megmondta: "mert, ha a kövér megszólal, annak folyik a szájából a szar."
kokopelli
@SystemError: ..meg a cián a Tiszába!? ;-)
@Horizont: a tudatát megszállják neki!? (...Rejtő : A fehér folt )
Aki Én
...mondta a lelkes kommunista, majd ott folytatta nemzetének összezavarását és hazug megtévesztését, ahol abbahagyta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél