Felháborító videót tett közzé Facebook-oldalán a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége(MVGYOSZ) múlt héten. A Budapesten készült felvételen egy látássérült férfit és vakvezető kutyáját lehet látni, akik éppen egy Vakvezetőkutya Közlekedésbiztonsági vizsgán vesznek részt. A páros egy kereszteződésnél áll, amikor pedig átkelnének az úttesten látszik, hogy váratlanul egy piros autó kanyarodik be az utcába. A felvétel alapján úgy tűnik, a sofőr nem adta meg a kötelező elsőbbséget a gyalogosoknak, és majdnem elgázolta mindkettőjüket. Az ATV Híradóját megkereste az autót vezető nőt, aki elmondta, szerinte ő már befordult autójával, amikor a kutya és gazdája lelépett a járdáról. Úgy gondolja, a felvételen is látszódik, hogy nem ő ütötte el az ebet, hanem az ment neki az autójának. Ezzel szerinte meg is bukott a közlekedésbiztonsági vizsgán. Hozzátette: azért hajtott tovább, mert nem érzékelte, hogy elsodorta a kutyát. Ez már csak azért is fura, mert a kutya gazdája az ATV-nek azt

Forrás: 24.hu
Feltöltő: dr. prédikátor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nos? némely nagyokos KRESZ tudorok van ellenvélemény???
namihami
@dr. prédikátor: Van. Egyetlen mondat.
""A kanyarodó jármű vezetője minden esetben köteles elsőbbséget adni a rákanyarodó útvonalon haladó gyalogosnak.""--kell ezt ennél világosabban leírni? Még zebra híján IS.
És a KIELÖLT GYALOGÁTKELŐHELYről már szó se essék. Nem győződött meg arról, hogy gyalogos készül átkelni a zebrán.
Természetesen nem arról beszélek, amikor pl. egy biciklis vágódik eléd a zebrán (és még ő ugatja, hogy ---zebra), de egy vak+kutya kombó azért feltűnő lehet. Hogy az általuk megtett haladási sebességről ne is beszéljünk.
dr. prédikátor
@namihami: Pontosan így gondolom én is! csak azért tettem be mert korábban egynémely KRESZ tudorral vitába szálltam az elsőbbség adás szabályai miatt.Ennyi erővel a vezető egy embert is elüthetett volna.! Arról nem is beszélve hogy megállás nélkül tovább hajtott.Megérdemelne egy jó kis bírságot.!!!
namihami
@dr. prédikátor: És figyeld meg, addig és olyan eredményesen fogja a tv stúdiókat végigházalni, hogy a végére ő lesz az áldozat.
A média vétlen, sőt meghurcolt embert csinál belőle.
papa.49
Minden igaz lenne ha gyalogos a gyalogátkelőnél kívánt volna átkelni DE NEM OTT CSAK MELLETTE álldogált majd mikor a kocsi bekanyarodott elindult a kutyával, miért a hátsó sárvédőnek koppant a kutya feje, hát pont ezért !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.