Bár a kánikula a jövő hét elején mérséklődik, a nyárias időjárástól még sokáig nem kell elbúcsúznunk.

Idén elmaradhat az ősz – nem látják a szakemberek a hőség végét

A 30-35 fokos kánikula még a hétvégéig kitart, de a középtávú előrejelzések szerint a nyarat akár átmenet nélkül válthatja a tél Európában.

Az Index vette észre az accuweather.com-on, hogy a számítások szerint idén csak Dél-Európa számíthat némi őszre, ott esős lesz az idő. A brit szigeteken, Franciaországban és Németországban októberben egy kicsit enyhülni fog a meleg. Az átlagos hőmérséklet 1-3 Celsius-fokkal lesz a megszokott felett Nagy-Britanniában – mondta Ala Reppert, az AccuWeather vezető meteorológusa.

Németországban, Franciaországban, Hollandiában ennél melegebb lesz, ahogy Magyarországon is.

A legtöbb esőre Írországban és Skóciában számítanak.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."a középtávú előrejelzések szerint a nyarat akár átmenet nélkül válthatja a tél Európában."...

valamikor decemberben két meteorológus beszélget egy kocsmában..

-baszki, az idén télleg nem volt ősz...
-má méne lett volna? emléxem, októberben egy szombat délután 2 és 4 között bizony volt..
division
@wagabund: Szörnyű ez egyébként, ha nem lesz tél (már legutóbb se nagyon volt), akkor lassan végünk lesz, de a gyerekeinkre se vár sok jó. Bírom amikor egyesek ilyenkor csak azt tudják hajtogatni hogy legalább nem kell fűteni. Mondjuk egy 80 éves nyugdíjasnak még megbocsájtható, de gondolnia kellene az unokáira is azért.
division
@wagabund: Ja, most nézem hogy az ősz maradhat ki. Mondjuk a tél sem volt valami komoly legutóbb, leszámítva azt a két hetet amikor már a tavasznak kellett volna lennie...
Nessy
@division: Azért ezek az egyre forróbb nyarak sem hiányoznak. Szeptember elején szokott lenni egy kis "lehülés", aztán jött az indián nyár. Most viszont a póló után másnap télikabát, és fordítva. A tavasz és az ősz érdeklődés hiányában már évek óta elmarad. :-((
Hidd el a lakás hűtése sem sokkal olcsóbb, mint a fűtése.
division
@Nessy: Én tudom, az egész lakás klimatizálva van, de sok idős ember még nem érzi ennek a következményeit, mert általában egy-két hetes hőhullámok voltak.
Nessy
@division: Sajnos, nagyon sokan érzik az idősek, vérnyomás, cardiális problémával küzdők. Sokuknak nincs klímája.
Én részemről nagyon nem szeretem. De ilyenkor azért pár órára legalább be kell kapcsolni. Most már azért klíma ide, klíma oda kezdi érezni a ketyegőm ezt a kánikulát.
division
@Nessy: Hidd el már az enyém is, de mindenki másé is. Ez már nem normális meleg. Én sem úgy szoktam hogy megy állandóan, főleg a gyerekeknél, az a legjobb ha megy amikor nincs bent senki és lehűti olyankor, persze azért normálisan is be lehet állítani egy klímát, nem kell hogy ezerrel fújjon az ember képébe.
Nessy
@division: Van ezen is economist gomb, és tényleg nem fúj, mint egy bálna, De a hálóba megy, és onnan hűt. Csak a villanyszámlát tudnám feledni egy nyugdíjból. De hát, ilyen az élet! :-)
division
@Nessy: A lényeg hogy minden évben ki kell egyszer tisztíttatni, szűrőt cserélni.
Nessy
@division: Addig be sincs kapcsolva! Összel ugyanez a konvektorral.
wagabund
@division: igen, így van. Szerintem még az is nagyon fontos, hogy a természet regenerálódni tudjon, pihenjenek a fák, a vastag hóréteg alatt telítődjön a talaj, a mezőgazdaságban dolgozók egy kicsit könnyebben élhetik a napjaikat, és természetesen a gyerekek is élvezhetik a téli szünetet..emléxel? mint '86 telén, amikor állt az ország egy hétig, akkora volt a hideg, és a hó...
division
@wagabund: Hogyne emlékeznék:-) A ma születendő gyerekek már azt se nagyon fogják tudni mi az a hó ha ez így folytatódik.
simmering73
Az ősz véletlenül sem fog elmaradni. Elég szomorú, hogy az accuweather ilyen marhasághoz adja a nevét.
wagabund
@simmering73: próbálunk viccelődni, mert mi mást is tehetünk...méghogy nem lesz ősz? persze, Szingapúrban biztosan...de itt lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.