Több nyugati járásra már másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatarok veszélye miatt: a következő órákban a zivatarokat heves szél és jég is kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint heves zivatarok miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes

Budapesten, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében. Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Emellett Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: késő délutántól, estétől a Dunántúlon és a középső országrészben kiterjedt zivatartevékenység kezdődik. Zivatarokra, felhőszakadásra még az esti, éjszakai órákban is számítani kell. Rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék is eshet majd.

Heves zivatarok miatt másodfokú riasztásokat adtak ki

Az előrejelzés szerint vasárnap is hasonló időjárás valószínű: a nap első felében még jellemzően heves események nélkül zajlanak le a zivatarok elsősorban a Dunántúl északi és nyugati részén, majd késő délután nyugatról intenzívebb zivatarok érkeznek, amelyek éjfélig nagyjából a Duna vonaláig jutnak majd el. Heves zivatarok kialakulására leginkább a Dunántúlon lesz esély, ahol a zivatarokat viharos széllökések és jégeső kísérheti. Felhőszakadásra is számítani kell, rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadék eshet – írták.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Másodfokon riadozom.
Csak el ne tévesszem, mert mi van, ha átmegyek harmadfokúba?
Azér az má abszurdum!
Nessy
Óbudán most állt el az eső. Egyfolytában villámlott, dörgött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.