Június végén indított egy petíciót a Greenpeace Magyarországon, hogy hazánkban is tiltsák be az egyszer használatos nejlonzacskók használatát. Alig 20 nap alatt több mint 50 ezren írták alá a petíciót, amelyet mi  is csak

Forrás: hlfshoes.com
Feltöltő: hlfshoes
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Lehet, hogy rosszul érzékelem, de szerintem a műanyag palackok orbitális mennyisége a legnagyobb veszély...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Igen, létezik bevásárló táska, sőt banyatank is.
Imádom, mikor "háziasszonyok" lesétálnak piacra, vagy plázába gyufácskatujányi kézitáskával, (ilyenkor meg szoktam kérdezni, nem ide készült?) aztán tucat nylonszatyorral mennek haza.
hlfshoes
@Shikari: Mivel a szakemberek szerint ezen anyagok lebomlása is hosszú időt vesz igénybe.
Kb.400 évet.
Veleda
Üdvözlöm a kezdeményezést. Műanyag szatyor ellenes vagyok. Vannak kisebb-nagyobb méretű vászon szatyrok, amiket még kimosni is lehet. Persze, sok idő fog eltelni, amíg ezt mindenki megérti.
wagabund
a tengren túli művelt nagyhatalom áruházai hatalmas papírzacskót adnak az élelmiszerhez, és amihez kéri a kedves vevő..

azok a zacskók kivétel nélkül újrahaszosított papírból készültek...akkor most mi is feltaláljuk a melegvizet?
csak úgy....
@Shikari: 16:14 te ökör! a kukorica is csak a te szervezetedben bomlik le 24 óra alatt...
papa.49
Vissza a kőkorba, dárdával levadászni a tyúkot oszt. jónapot. még táska se kell ))))))))
Na de a viccet félretéve lehetne ám használni papírzacskókat is, meg pl. a kurva sok előre csomagolt kaja ami mind különféle műanyagba van csomagolva, azt is lehetne ,,STANESZLIBE,, csomagolni, és mint az amcsiknál ÚJRAHASZNOSÍTOTT PAPÍRBÓL készültre !!!
Klubtag
Lehet, hogy rosszul érzékelem, de szerintem a műanyag palackok orbitális mennyisége a legnagyobb veszély...
Klubtag
Koromnál fogva már senki nem néz rám rosszallóan, ha "banyatank"-kal megyek vásárolni. Ha csak lehet nem kérek műanyag csomagolást, sőt, ha hazaszállítást rendelek egy nagyáruháztól ott is azt jelölöm, hogy nem kérek nylonszatyrot. Tudom, hogy nem jelentős, de sok kicsi sokra menne, ha sokan cselekednének megfontoltabban. Szóval ezzel azt akartam kifejezni, hogy alkalmi akciókon túl is lehetünk környezettudatosak.
Veleda
Kőolajszármazéktól mentes, kukorica keményítőból készült zacskó. Nedves földben nyolc hét alatt bomlik le, és ideje sincs eljutni az óceánig.( olvastam)
görbetükör
@papa.49: azért azt se felejtsd el, hogy a papír fák tízezreinek az életébe kerül. Erdők szűnnek meg a papírigény miatt.
papa.49
@görbetükör: Azért írtam ,,újrahasznosított papírból,, tehát már legalább egyszer használták, és még párszor fellehet használni ...
Csak a ,,szelektív hulladék gyűjtésnek,, nem csak a házaknál lerakott kukáig kéne tartania !!!
namihami
@papa.49: Ez igaz is lehetne, ha ""pajkos"" emberkék állandó szórakozása nem az lenne, hogy a szelektív kontéreket nem menetrendszerűen gyújtanák fel (a papiros még jobb, mert könnyebben gyullad meg) . És egy-egy ilyen bizony százezrekbe kerül.
namihami
@Klubtag: A gond csak az, hogy például a zöldségféléknek a legritkább esetben alkalmas a papírzacskó. Ahhoz bizony a nejlonzacskó praktikusabb.
A kenyér és egyéb pékáruhoz valóban jobb a papír, mert nem szottyad (puhul) össze benne az áru. Viszont könnyebben kiszárad a tárolás alatt.
papa.49
@namihami: Én itt konkrétan az általam látott esetre céloztam, jött a kukaautó a papírral, és hová borította ahová a háztartási szemet az előtte lévő !!! Ismerek az országban néhány papírhulladék CSOMAGOLÓ céget jártam a kecskemétiben, a nyíregyháziban, a pestiben, és bálázzák a papírt és hová megy, hát Németországba feldolgozásra !!!De ez még a jobbik eset, mert az előző az igazán felháborító !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.