Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

Itt a jogerős ítélet Ahmed H. ügyében
Fotó: Rosta Tibor/MTI

A táblabíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként, állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek másodfokon a Cipruson élő szír férfit.

A férfi legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által kiszabott hét év fegyházbüntetést.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Szegény szerencsétlen Ahmed H. Ő csak az ünneplő, boldog tömeg vezéralakja volt.
Egy igaz, szavahihető ember vallomása az esetről:
www.youtube.com/watch?v=UHDK92EzvB4
vacsi
Hiba volt enyhíteni a büntetést, ez egy agresszív gazember volt, aki a rendőreinkre, a határt őrzőkre támadt, és arra lázította a hasonszőrű társait is! Én sokkal biztonságosabbnak érzek egy olyan országot, ahol a határt szigorúan őrzik, mint ahol a kerítésen át, melyet kifejezetten az ilyenek ellen húztak, bárki átmászhat.
Pálinkás Pál
Mit sírtok libsik, nézzétek vissza a felvételeket...ezek nem menekültek,hanem állatok.. a saját kultúrájukban nem könnygáz,hanem acélmagvas repkedett volna,ezért a randalírozásért!!
csak úgy....
"Az európai, azon belül a magyar börtönök zsúfoltságról készíttetett felmérést az Európa Tanács. Ami a magyar börtönök zsúfoltságát illeti, abban mondhatni alig van meglepetés: kevés helyre sok a rab. A felmérés azonban közöl további adatokat, például azt, hogy mennyibe került 2013-ban egy rab napi börtönben tartása. Ez a 2013-as magyar adatok szerint napi 28,13 euró volt, ami akkori árfolyamon is 8579 forintot jelent. "
Ezek 2013 as adatok az origoról,szóval ha ahmed naponta (csak) 8579 ft be kerül 5 évig,nem számolva a perköltséget,ügyvédet,tolmácsot,akkor az 5 év alatt több mint 15 millió forint ,persze az utóbbi 5 évben emelkedhettek az árak! szerintem a hülyének is megéri,ahmedot 5 évre bekaszlizni ! :) ahmedre miért költ ennyit a kormány?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.