A színésznőt egy tanára azért alázta meg az általános iskolában, mert híresek a szülei. Szinetár Dóra ezért lett magántanuló.

Szinetár Dóra megdöbbentő vallomása! Bántalmazták gyerekkorában

A színésznő a Borsnak adott interjút, amelyben arról is beszélt, hogy milyen volt a gyerekkora. Szinetár elmondta, hogy ő nagyon szerencsés helyzetben volt, mert rendkívül jó kapcsolatom volt a szüleimmel, különösen az édesanyjával.

Ő volt a mindennapi támaszom, bármikor, bármiről beszélgethettünk tabuk nélkül. Mindenről tudott, ami velem, körülöttem, a környezetemben történt. Az iskolában nem egyszer bántalmaztak lelkileg, rendszeresen megszégyenítettek és megaláztak a szüleim ismertsége miatt. Ki irigységből, ki gonoszságból. És a legszörnyűbb az, hogy nem csak a gyerekek, hanem a tanárok is. Pontosabban az osztályfőnök. Mai napig tisztán emlékszem, amikor egyik órán így szólt: „Gyerekek! A mai óra témája Szinetár Dóra. Mindenki mondja el, hogy mi a problémája vele!”

És akkor elkezdték sorolni. Mert természetesen egy kiskamasznak mindennel és mindenkivel adódnak problémái. Nyilván nem volt jó ezt végighallgatni tizenhárom éves kislányként, főleg úgy, hogy a légynek sem ártottam. Mondanom sem kell, ezt követően magántanuló lettem.

- nyilatkozta a lapnak Szinetár Dóra, aki az interjú végén egy rövid mondattal arról is beszélt, hogy őt is bántalmazták. 

Az iskolában nem egyszer bántalmaztak lelkileg, rendszeresen megszégyenítettek és megaláztak a szüleim ismertsége miatt

- mondta el Szinetár Dóra a Borsnak. 

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem tudom,hogy ez most miért lett hirtelen téma.Tényleg úgy néz ki,mint ha mindegy,hogy mit,csak írjanak róla. nem tudom ez mennyire Szinetár Dórának az akarata,de egy idő után már unalmasság válik. Sajnáltam mikor kiderült,hogy Down Kóros babája született,de egy bizonyos kor után ennek az esélye egyre nagyobb. Elég hamar ki lehet mutatni,a Down szindrómát,így lehetett volna időben meggondolni,hogy akarja vagy sem.Ő akarta,saját döntése volt. Dolgoztam ilyen betegekkel és én kifejezetten szerettem őket.Hatalmas a szeretet igényük és rettentően hálásak is érte.Ám elég egy rossz mozdulat,vagy egy szó,amit Ők félre értenek és teljesen kifordulnak magukból.Ismerni kell mitől buknak ki. Gondolom az Ő kisfiánál,enyhe lehet maga a betegség,hisz mint mindennek ennek is vannak fokozatai. Na de nem ez a cikk témája. hagyják inkább békén Szinetár Dórát.Én szerettem Őt,csodálatos szép a hangja, kár ,hogy az állandó cikkezéssel ezt a pozitív érzést tönkre teszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@CsipkeRózsa: Nem tudom te,hogy vagy vele,de szerintem valamilyen szinten mindenkit ért atrocitás gyermekkorában. Az a kérdés ki mennyire vette ezt zokon,milyen emlék válik belőle. Engem is cikiztek iskolás koromban,egyrészt mert vékony voltam,más részt mert szertornáztam és az igazgatóhelyettes volt a tornatanárunk. Így velem foglalkozott végig a torna óra alatt és volt akinek ez nem testszett. A szüleim miatt is cikiztek,mert pártvezetők voltak és én nem mehettem temploma. Számomra ezek az emlékek nem jelentenek törést az életemben. A gyerekek már csak ilyenek. 44-en voltunk egy osztályban,nem tud mindenki megfelelni 44 gyereknek mindenben.A gyerekeimet időben felkészítettem,hogy egész biztos lesz amiért majd piszkálják őket,de ne foglalkozzanak vele és akkor majd abbahagyják.
CsipkeRózsa
@cikicakk55: Nekem inkább a tanárok részéről vannak kellemetlen emlékeim, nem az általános -, hanem a középiskolában.
cikicakk55
@CsipkeRózsa: Megértelek. Kellemetlen emlékeim nekem is vannak,de ezek annyira nem kellemetlenek,hogy az életemben törést okoztak volna. Amennyiben valaki engem kérdezne az iskolás koromról,egész biztos nem a sértések( akár tanár részéről,akár a gyerekek részéről) jutnának először az eszembe. persze mivel dórira konkrétan arra kérdeztek rá,hogy bántották-e valamiért iskolás korában,így persze megértem,hogy eszébe jutott. Provokatív volt a kérdés szerintem. Valaki le akarja járatni ezt a tehetséges énekesnőt.
hemami
@karma1: Az édesanyja nem Zsuzsa, hanem Ildikó, de nem is ez a lényeg . Tudom, hogy nem tartanak igényt senkinek a sajnálatára, de az sajnos nem igaz, hogy egy Down- kóros gyermek ugyanolyan, mint a többi. Sok szempontból sem igaz ez az állítás. A jövőben ezzel szembesülniük kell majd mindenféle téren. Isten látja a lelkemet, hogy nem a rosszindulat beszél belőlem, de az igazságot akkor is kár letagadni, ha fáj is. Hogy a tényeket negligáljuk, az nem vezet sehová. Mivel én is többgyermekes anya és sok unokás nagymama, illetve 2 dédunokás dédi vagyok, azt megértem, hogy egy anya , egy szülő mindegyik gyermekét egyformán szereti és soha nem képes bármelyiket is megtagadni, vagy kevésbé szeretni, legyen bármilyen is. Sok boldogságot kívánok nekik a gyermekeik felneveléséhez a továbbiakban .
karma1
@hemami: Koszonom a helyreigazitast, - nem tudom, miert a Zsuzsa ugrott be , hiszen tudom, hogy Ildiko...:o))))
Es minden ugy igaz, ahogy leirtad! A teny attol meg teny marad, hogy megprobaljuk szepiteni a csunya igazsagot.
Nekem nem is ezzel van a bajom, kizarolag azzal, hogy szinte minden heten valamilyen cimen elenk tolta az o kivalo anyasagat, es mindig ugy jottek a cikkek, hogy "Meghato kep a kis Benjaminnal",... "Mekkorat nott Benjamin",... "Benjamin sargarepat eszik",... meg hasonlo cimek, mikozben a gyerekrol soha nem volt egy kep sem elolrol - bar a neten MASHOL lattam rola kepet, es egy nagyon aranyos kisfiu o, - viszont megtudtam, hogy anyukanak a legujabb BMW-je van, hiper-szuper az ebedlojuk, a masik esetben meg nagyon klassz sminkje van anyukanak...
De mint ahogy Te is irod - en is ugyanugy jo egeszseget kivanok mindannyiuknak - es kevesebb nyilvanossagot, de tobb boldog hetkoznapot.
(Es ne mondja uton-utfelen Dorika, hogy semmi kulonbseg nincs Benjamin neveleseben egy egeszseges gyerekhez kepest, mert ez egy hazugsag).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.