Tegnap adták át a Hagyományok Házának székhelyeként funkcionáló műemléket. Az immáron 119 éve álló épület felújítását már tavaly elkezdték, végső átadására október 4-én került sor. A 7,5 milliárdos felújítás során az épület termei javítására fektették a hangsúlyt.

Feltöltő: olahzsuzsanna
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A séta után idézget is

annak persze semmi jele –sőt – hogy olvasta is, de hogy értette volna???

Hajdanában Őfenesége országjárás közben mindig úgy szállt ki a gépkocsiból, hogy a kezében egy könyv volt. Csupán annyi derült ki róla, hogy Márai – mondanom sem kell, hogy akkoriban egy valamire való fityesznyik Márait olvasott (azóta leszoktak róla) – na meg, hogy a könyvjelzőz a leánya csinálta neki. Nos egyébként helyes ha egy apa büszke a gyermekére, de esetünkben ez nem bizonyult hasznosnak. Lévén csak a vak nem látta (akkoriban még nem voltak 2 millióan), hogy a könyvjelző egy jottányit sem mozdul!!!
A derék párt központi napilapja számolt be róla, hogy mi volt „Orbán Viktor beszéde a felújított Hagyományok Háza átadóján.”. Hic & nunc nem foglakozom a mókákkal:
„Tisztelt Főpolgármester Úr!
Tisztelt Akadémiai Elnök Úr!
Tisztelt Összeesküvők!” – megszólítás,
„a magyar nép mélyreható és erős gyökerekkel kapaszkodik a kulturális örökségébe”,
„minden kultúrára elköltött forint befektetés a jövőbe, egy magyar és keresztény, vagyis egy európai jövőbe.”,
etc.
Aztán igencsak szép volt: „a nemzeti kormányt kiügyeskedték a kormányrúd mögül”!
No de maradjunk a kezdésnél: „Én azt az iskolát érzem magamhoz közel, amelyhez Márai Sándor is tartozott. Azt találta írni egyszer, hogy nem az a csoda, hogy Magyarország olyan, amilyen, az a csoda, hogy van.”!
Elegánsan túllépve azon a tényen, hogy Grosschmid Sándor Károly Henrik izzig-vérig polgár volt, ami Orbánnak nem csak gyermekkori szitokszó, de mostanság tényszerűen ellenséget jelnet.
Maradjunk a ténynél, ami ismét igazolta, hogy Őfenesége mennyire műveletlen. Mondanom sem kell, hogy a contextusából kiragadott mondatról van szó: „Nem az a csoda, hogy Magyarország olyan, amilyen; az a csoda, hogy van. De azért ne sajnáljuk magunkat. Ehhez a történelmi sorshoz, amely alakított bennünket, mi is hozzáadtuk a magunkét: kígyóembert csak abból lehet csinálni, akinek elég puhák és hajlékonyak a csontjai. Minden más csont...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.