A magyar légtérbe belépve a pilóták nem jelentkeztek be a HungaroControl légiforgalmi irányítóinál. 

Utasszállítót fogtak be Gripenjeink a magyar légtér fölött
Fotó: Pixabay

Nem jelentkezett be a polgári légiforgalmi irányításnál egy az Egyesült Királyságból Ciprusra tartó utasszállító repülőgép szerda délután, ezért riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

- közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Boeing 737-800-as gép nem tért el az előre leadott repülési tervtől, de a magyar légtérbe belépve a pilóták nem jelentkeztek be a HungaroControl légiforgalmi irányítóinál. A két Gripen néhány percen belül befogta és a szerb határig kísérte a gépet, a pilóták csak a szerb határ előtt nem sokkal vették fel a kapcsolatot a magyar irányítókkal.

A Flightradar24.com élő radarképe szerint a Jet2 légitársaság Edinburghből Páfoszba tartó gépe érintett az esetben, az LS797-es járatot teljesítő Boeing Kőszeg térségében lépett be a magyar légtérbe nem sokkal 14 óra előtt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
...csak a kerozint pocsékolták..ezek leszarnak minket..mert a bejelentkezést nem szokás elfelejteni...
...ha kifizettetnék a kapitánnyal a felszállás óradíját, és egyéb járulékos költségeket, azt soha nem felejtené...nagyon fájna neki.
nezelodo
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Bízom benne, hogy a maradékot talán már nem verik oda a betonhoz leszálláskor, az ilyen országmentő akció izgalmában.
wagabund
@Mirabilis: mert radarsáv alatt repült..pontosan tudta az mennyi, az alatt kell repülnie...nem ez volt az első útja, de ebben az esetben elkövetett egy hibát... olyan helyen szállt le, ahol nem volt eléggé fagyott a szántóföld...esélye sem volt felszállni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.