Felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélt távollétében a Lenti Járásbíróság két olasz kutyacsempészt, aki egy autó csomagtartójába zsúfolva 25 kölyökkutyát próbált kivinni Magyarországról – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit szóvivő felidézte, hogy az elsőrendű vádlott jövedelemszerzési célból akart Magyarországról illegálisan kutyakölyköket vinni Olaszországba, tervéhez pénzért felfogadta a másodrendű vádlottat sofőrnek.

Felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kapott két olasz kutyacsempész Lentiben

Fotó: pixabay.com CCO

Január végén engedély nélküli ebtenyésztéssel foglalkozó emberektől 25 francia és angol bulldog kölyökkutyát vettek, egy részüket túl korán választották el az anyjuktól. Az eljárás során a vádlottak nem mondták meg, hogy hol vették a kutyákat, de az általuk használt GPS adatai alapján a hatóságok eljutottak a tenyésztőkhöz is.

A két férfi a kölyköket folyadék és étel nélkül boxokba, dobozokba zsúfolta, így utaztak több órán át, amíg a magyar-szlovén határ közelében megállították őket a rendőrök. Az ítélet indokolásában elhangzott, hogy a csempészek több állatvédelmi előírást is megszegtek, különös kegyetlenséggel jártak el, a kutyák számára pedig az utazás komoly stresszhatással járt, az anyjuktól túl korán elválasztott kiskutyák számára pedig életveszélyes volt. Az ebek közül hét később el is pusztult, de az életben maradtak közül több is egészségkárosodást szenvedett.

A Lenti Járásbíróság társtettesként elkövetett állatkínzás miatt az elsőrendű vádlottra 14 hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, társa egy év, két évre felfüggesztett börtönt kapott. A két férfinak 300 ezer, illetve 150 ezer forint pénzbüntetést is kell fizetnie.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, de a vádlottak távolléte miatt az egyelőre nem jogerős.

(MTI)

Itthon - 2019. April 18., 18:26
Innen vonat egy darabig nem indul
Nagyvilág - 2019. April 18., 18:23
Bejelentette lemondását az igazságügyi miniszter

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Talán egyszer azt is megérjük, hogy az állatkínzóknak le kell ülni a büntetést.
Mert most nem veszik komolyan az állatvédelmet.
Pedig sok burtál, agresszív embert lehetne így hűvösre tenni, hiszen az ilyen az emberrel is kegyetlen.
görbetükör
@Dr plágium: Elsősorban arra lenne szükség, hogy a törvényeket betartassák.
Mert a rendőrség egymaga semmit nem ér, ha a bíróság felfüggeszt, felment.
Nyúztak már meg elevenen kutyát, macskát, vertek halálra,éheztettek halálra kínoztak meg a legelképzelhetetlenebb módon. A rendőrség hiába tesz feljelentést,a bíróság gyakorlatilag felment.
Az embertelenség nem bűncselekmény ebben a nagy dübörgő gazdaságú, büszke, önálló,szabadságharcos hazában. :(
Dr plágium
@görbetükör: Igazad van, nálunk semmit nem vesznek komolyan. Pedig az állat kínzás, gyilkolás után már csak egy lépés, hogy emberen kövessék el ugyan azt. Amerikában szigorúan büntetik az állat kínzókat, sok esetben börtönt is kiszabnak rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 18., 17:40
Elhagyott csecsemőt találtak Gödöllő mellett
Nagyvilág - 2019. April 18., 17:23
Nem hiszi el, mit tettek ki a bécsi városházára
Szórakozás - 2019. April 18., 17:11
Szívrohama volt? Ezekkel a szokásaival azonnal szakítson