Nikola Gruevszki a napokban több halálos fenyegetést kapott.

Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök – jelentette be maga a politikus Facebook-oldalán.

Gruevszki üzenetében azt írja:

az elmúlt napokban több halálos fenyegetést kapott, de soha nem adja fel.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, ahol viszont a héten elfogatóparancsot adtak ki ellene,

mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

A volt kormányfőt hazájában két év börtönre ítélték, miután 2012-ben miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a győztesnek kihirdetett autókereskedő utólag jutalékot fizetett neki, illetve ő maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót – közölte az Index.

Nikola Gruevszki, aki 2006 és 2016 között vezette Macedóniát, ártatlannak vallotta magát ebben és további négy ügyben, majd közölte: az eljárások politikai indíttatásúak, és azok mögött a szociáldemokrata kormány áll.

A macedón sajtóban hétfőn és kedden megjelentek olyan információk, amelyek szerint Gruevszkit ugyan nem találják, de biztosan nem hagyta el az országot – írta meg a Zoom.hu. Zoran Zaev miniszterelnök pedig az MRTV macedón közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott: a volt kormányfő nem fogja megengedni magának azt, hogy üldözzék. Zaev hozzátette, hogy maga Gruevszki mondta ezt neki korábban.

Gruevszki egyébként annak ellenére, hogy börtönbüntetést kapott, képviselő maradhatott, a szkopjei képviselőház ugyanis nem szavazta meg a politikus parlamenti képviselői mandátumának a visszavonását.

Forrás: MTI, Zoom, Index

Címlapi kép: Facebook

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Lamberitta: a tibinknek köne egy nö! mikulásra,ajándékba ,...szóval ha szakállas egy csöppöt ,az sem probléma!
Nessy
Soron kívűl menedékjogot neki! Similis simile gaudet!
csak úgy....
@Horizont: a tibire gondótá? ;) az sosem megy el egyedül,ezért gondótam neki a szakállas lyányt, tán attu el bír menni... ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.