Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán reagált arra, hogy az elítélt volt macedón miniszterelnök Budapesten van. A DK elnöke szerint "a kormány hazudik" az ország biztonságáról.

Tegnap este derült ki, hogy a szökésben lévő Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországon tartózkodik.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán fakad ki a Gruevszki- üggyel kapcsolatban.

Ezek a nyomorult bűnözők átjáróházat csináltak hazánkból. Kiengedik a baltás gyilkost, beengedik az orosz titkosszolgálat vezetőinek rokonait, most egy köztörvényes macedón politikust. A volt miniszterelnököt. Orbán barátját. És van képük az ország biztonságáról hazudozni reggel, délben meg este. Pedig éppen olyan közönséges bűnözők, mint akiknek szívességet tettek, tesznek. Zsák a foltját

- írta Gyurcsány a Facebookon.

DK: ne adjanak menedékjogot Nikola Gruevszkinek!

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy semmiképpen ne adjon menedékjogot Nikola Gruevszkinek, a hazájában körözött volt macedón miniszterelnöknek.

A DK frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján több kérdést is megfogalmazott a témában.

Gréczy Zsolt közölte:

a DK tudni szeretné, hogy hogyan jutott be a volt kormányfő Magyarországra és hogy utazott Budapestre, miközben nincs útlevele. Valóban Orbán Viktor magyar miniszterelnök házában bujkál-e a volt macedón kormányfő – utalt a politikus kérdésével egy, a macedón médiában megjelent hírre.

Hogyan jutott túl a tranzitzónán Nikola Gruevszki, miközben egy biztonságos harmadik országból indult, ráadásul egy biztonságos harmadik országon keresztül érkezett – sorolta kérdéseit a frakciószóvivő. Végül arra is kíváncsi volt, hogy Orbán Viktor ígért-e védelmet Nikola Gruevszkinek, illetve segítette-e bármilyen módon a szökését.

Nikola Gruevszki 2006. és 2016. között volt Macedónia miniszterelnöke, ahol a héten elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

Az ex-kormányfő kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Szkopje megerősítette, hogy a volt macedón miniszterelnök Budapesten van

A macedón belügyminisztérium kedden megerősítette, hogy a szökésben lévő Nikola Gruevszki volt miniszterelnök Magyarországon tartózkodik.

A belügyi tárca közleménye szerint a korábbi értesülést a magyar belügyminisztérium erősítette meg.

Ezután pedig a macedón rendőrség tájékoztatta az illetékes bíróságot, hogy

írjon ki nemzetközi elfogatóparancsot a volt kormányfő ellen, valamint a külügyminisztériumba kérették a szkopjei magyar nagykövetet.

Forrás: ATV, 24.hu, MTI

Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Állítólag már kérte Macedónia a faszi kiadatását !!!
A fazékfejű BM. ki van adva a lecke, meg a csutigörénynek is !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari a beteg féreg: Kevés olyan aberrált beteg van, aki hangosan és nyilvánosan kimondja, hogy haláltáborokat akar létesíteni és tömeggyilkossá akar válni.
Beteg egy korcs vagy az már biztos.
tulipan
@durbincs: @Shikari: ti 2petéjü ökrök? akarom mondani,ikrek?
tulipan
@Shikari: Te miről beszélsz,bozgor ??: Kevés olyan aberrált beteg van, aki hangosan és nyilvánosan kimondja, hogy haláltáborokat akar létesíteni és tömeggyilkossá akar válni.
Beteg egy korcs vagy az már biztos. Nem kicsit, nagyon!!! Sötétzárka jár nenked!!
csak úgy....
@durbincs: te az elmebeteg sztanko? ki a cs.tibi lacit kúrjantgatja?
csak úgy....
@durbincs: különben gratulálok! sikerült agyilag teljesen leépülnöd...
tulipan
@durbincs: AhA, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább megtudtam, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? Sőt, meglehet, még tapizod is??? El is alélsz tőle??
Hord MÁR ,el magad, mert nagyon uncsi vagy, annyira várnak már a narancsos ördög HAVERJAID A POKOLBAN, Te ronda romány ákcentusos ,undoritó, vedelő szörnyeteg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.