A legutóbbi kormányinfón lényegében legitimálta a kormány a korábban meghatározottakhoz képest majdnem 100 milliárdos többletköltséget. Mindezt a központi költségvetés fogja fizetni. Plusz 80 milliárd forintot biztosít a 3-as metró felújítására a kormány a csütörtöki kormányinfón bejelentettek szerint. A főváros pedig korábban maximum 137,5 milliárd forinttal számolt a metrófelújítására, majd Brüsszel júliusban jelentette be, hogy a kohéziós alapból 473,4 millió eurót, azaz akkori árfolyamon csaknem 154 milliárd forintottal támogatja a 3-as metróvonal korszerűsítését. Azaz a várható brüsszeli támogatás az árfolyam változása miatt mintegy 17 milliárddal így is több lett, mint amire a főváros számított.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nos nekem az utsó mondat tetszik:
"A felújításra biztosított plusz 80 milliárd forintot a felújításra 2019-2021 között, de akár még 2022-ben is elkölthetik, hangzott el a kormányinfón."
Nos ebben sok nagyon sok van; Egyfelől - bár nem jelzeték, de - egyelőre, avagy kitudja hol áll meg (bár a kit talál meg az azért sejthető) a vége, de egyértelmű, hogy ők is tisztában vannak vele, hogy 22-ben is kell még erre költeni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.