Gyakorlatilag minden megsemmisült a Demokratikus Koalíció központi irodáiban a szombati épülettűzben – jelentette be a párt ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba hétfőn az épület előtt tartott sajtótájékoztatót, miután a párt néhány tagja felmehetett a kiégett tetőtéri irodákba. A politikus azt mondta, hogy

az eszközeik és használati tárgyaik vagy elégtek vagy a lezuhanó gerendáktól, illetve az oltóvíztől semmisültek meg.

Az EP-képviselő közölte:

még mindig csak annyit tudnak, hogy az épület alsó és az ötödik emeletén is kiütött egy-egy tűz, de a tűzoltóság egyelőre nem tudja megmondani, hogy van-e összefüggés a két eset között.

Molnár Csaba hangsúlyozta, hogy a DK által kezelt adatbázisokat és személyes adatokat nem az épületben lévő szervereken tárolták, ezért azok biztonságban vannak,

a könyveléseik és irataik azonban megsemmisültek.

A politikus hozzátette, hogy az Állami Számvevőszék munkatársai éppen az elmúlt héten kértek iratokat tőlük, azokat már átadták.

Azt is elmondta, hogy az irodáikban több kortárs művészeti alkotást is kiállítottak, ezek egy vagy kettő kivételével teljesen megsemmisültek.

“Politikai szempontból rossz hír”, hogy megsemmisült minden aláírás, amit két témában gyűjtöttek az elmúlt hetekben: a közvetlen főpolgármester-választás megmaradása érdekében és a Hadházy Ákos-féle Európai Ügyészség érdekében gyűjtött aláírások is megsemmisültek. Biztosításuk ugyan volt, de a teljes anyagi kára a pártnak aligha térül meg.

- jelentette be.

Molnár Csaba köszönetet mondott azoknak az ellenzéki pártoknak, amelyek felajánlották, hogy megosztják velük irodáikat, de nem élnek a felajánlással, mert nem férnének el.

A DK központja több mint harminc alkalmazottnak adott helyet, ők átmenetileg a Képviselői Irodaházból, illetve otthonról folytatják munkájukat, amíg nem találnak új épületet, amit ki tudnak bérelni – mondta.

Az ügyvezető alelnök megköszönte a felajánlott adományokat is.

Egy kérdésre felelte, hogy még nem tudják, hogy mikor és mennyit fog fizetni a biztosító, ezért az adományokból a működésükhöz leginkább szükséges eszközöket veszik majd meg.

A DK önerőből nem fogja tudni megoldani a helyzetet, ezért Gyurcsány Ferenc pártelnök még a hétvégén gyűjtést indított.

Hétfőn reggel pedig közösségi oldalán bejelentette, hogy a DK csapata dolgozik tovább:

Gyurcsány Ferenc később friss fotókat is töltött fel Facebook-oldalára a leégett irodáról. 

Ma bent jártunk a volt központunkban. Nem sok minden maradt. Még a tetőt és a falakat sem hagyta meg a tűz. Maradnak a munkahelyi emlékek, pár jó beszélgetés, izgalmas vita, viccelődés a kollégákkal

- írta Gyurcsány közösségi oldalán. 

Forrás: MTI, Zoom.hu

Videó: Facebook/Zoom.hu

Címlapi kép: Facebook

Nagyvilág - 2019. May 27., 05:25
Webernek nincs szüksége a Fideszre

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem azt várta szerintem senki, hogy Orbán Viktor és a fidesz egyébként mindig serény propagandaosztaga megcsillantja véletlenül emberi oldalát, és együttérez az ellenséggel – egyébként jelenleg elképzelhető, hogy egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt -, de hogy erre az aljasságra mi szükség van, az az én erkölcsi zsinórmértékemmel értelmezhetetlen. A felhergelt rajongók némelyike már itt tart: "miután felgyújtatta, hogy a hazugságait eltüntesse most meg van pofája pénzért kuncsorogni. Mi van lopott vagyonból nem telik?" Ezek az ostoba végrehajtók nincsenek tisztában azzal, hogy milyen méretű pusztítást végeznek az emberek agyában, lelkében, pedig ebből mindenki vesztesen fog kijönni. Egyébként nem volt olyan régen, amikor Orbán Viktor sárga csekket küldött a rajongóinak és pénzt kért tőlük azért, hogy sikeresen meg tudja védeni Magyarországot Soros Györgytől. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy azoknak is eszébe juttassam, akik az utolsó pénzükből is a nagy fehér törzsfőnöknek küldtek harcra valót: olyan jól sikerült a bevetés, hogy soha nem lesz vége, még mindig nem sikerült megvédeni az országot, nem tudnak annyi pénzt küldeni az elvtársaknak, hogy ennek a háborúnak vége legyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok