Interjút adott Botka László MSZP-s szegedi polgármester, ebben beszélt arról, hogy mekkora karaktergyilkolás is megy ellene.

Interjút adott a HVG-nek (ami most már a hvg.hu-n is elérhető) Botka László szocialista szegedei polgármester, aki arra a kérdésre, hogy nincs-e elege az őt ért támadásokból, a következőt felelte:

A támadások pedig engem megkeményítenek: nem hagyom gazemberekre ezt a várost.

Botka beszélt a parkolóbérlet-ügyről is (a Fidesz feljelentése nyomán több embert – a városi főjegyzőt, az egyik alpolgármestert és a kabinetfőnököt -  is első fokon elítélt a gyulai bíróság). Szegeden 1996 óta van fizetős parkolórendszer, a gyulai bíróság szerint pedig 41 millió forintos kárt csináltak azzal, hogy jogosulatlan embereknek is adtak ingyen bérleteket. 

Botka nem hagyja "gazemberekre" Szegedet

Botka László Szegeden bejelenti, hogy lemond az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről 2017. október 2-án.

Fotó, címoldali kép: MTI Fotó

Botka szerint 

öt év alatt 300 parkolóbérletet adtunk ki, ez évente hatvan. Abban az időszakban önkormányzati képviselőből 43 volt, országgyűlési képviselőből meg öt, tehát nem nyakra-főre osztogattuk, ráadásul teljesen jogszerűen, mert akkori vagyonrendeletünk alapján 50 millió forintig az önkormányzati parkolási társaság saját hatáskörben dönthetett.

Emiatt csinálják most a politikai cirkuszt, éppen azok, akik a parkolóbérleteket kapták. Ha igaz a 41 milliós kár, akkor lesz szíves mindenki a rá jutó részt visszafizetni, vagy feljelenteni magát orgazdaságért.

A polgármester felmlegette a Szeviép-ügyet, mint a másik büntetőügy, amit próbál a Fidesz-média ráhúzni. Ennek kapcsán kitért arra is, hogy csak tavaly 13 sajtópert nyert meg, de ezek ellenére is folyik ellene a lejáratókampány. 

Van egy korlátlan eszközrendszerük, elfoglalt média, több száz fizetett zsoldos és kevés célpont. De van más is. Néhány hónapja bejött hozzám egy fideszes képviselő azzal, hogy neki már most felfordul a gyomra, semmilyen módon nem tud azonosulni azzal, ami jön, és készüljek föl a legocsmányabb dolgokra. Visszakérdeztem: Ennyire kell Orbánnak Szeged? Mondta, hogy igen, és „ennyire kell a te fejed is. Orbán már csak így működik: vagy megalkuszol, vagy a legszemetebb karaktergyilkosságnak nézel elébe. Vezetem a harmadik legnagyobb magyar várost, ahol áprilisban sikerült győznünk, és feltehetően nem felejtik el, hogy én voltam az az ellenzéki politikus, aki teljesen új politikát hirdetett tavaly

- mondta el a lapnak. 

Botka az interjúban kifejtette, a Modern Városok Program is eléggé szemfényvesztő: Szegeden 20 projektről állapodtak meg Orbán Viktorral, ehhez képest jelenleg egyet építenek, 2 másik előkészítési fázisban van – a többiben pedig semmilyen előrelépés nem történt.

Beszélt a Lázár Jánoshoz fűződő kapcsolatáról is: mint elmondta, korábban több projekt kapcsán jó volt köztük az együttműködés, ám mivel Lázár 2018-ban elvesztette Hódmezővásárhelyt Márki-Zay Péter megválasztásával, aztán kikerült a kormányból is, most őt támadja igen keményen, hogy befolyást szerezhessen.

Botka kitért arra is, hogy ma milyen utakat követhetnek az ellenzékiek: vagy beállnak a sorba a zsarolások hatására, és ők lesznek "őfelsége ellenzéke", ha pedig ezt nem teszik meg, akkor beindul ellenük a karaktergyilkolás.

Természetesen léteznek országos hálózatok, van Kubatov-lista, Szegedre egy egész telefonos stábot telepítettek le Budapestről a választás napján. Ugyanakkor az is változás, ami a kistelepüléseken történt – a teljes nyilvánosság előtt. Közölték a többnyire független polgármesterekkel, hogy ha alacsony a részvétel, és nem hatalmas a Fidesz-győzelem, semmiféle fejlesztési pénzt nem kapnak. Így tehát a polgármesterek – ahogy más megyékben is – sorban tettek hűségesküt. Egy közeli falu mai napig fizetős MSZP-tag polgármestere például a választást megelőzően kiállt a Fidesz jelöltje mellett kampányolni.

Botka emellett az ellenzéket is elővette, mert szerinte egymást nyírták a pártok, ennek köszönhető az újabb Fidesz-győzelem. Ő többek közt ezért is lépett vissza a miniszterelnök-jelöltségtől.

Az én visszalépésemnek nem ezek a támadások voltak az okai, hanem hogy 9 hónapig próbáltam az ellenzéki szereplőket meggyőzni arról, hogy új politika kell: letettem az asztalra az új szövetségi politikát, és ehhez nem találtam partnereket, ezért léptem vissza tavaly október 2-án a jelöltségtől. Azonban amikor pár hónapra rá Márki-Zay Pétert Hódmezővásárhelyen megválasztották, akkor ő is, én is kiálltunk, hogy itt a modell, tessék követni. Utána mi történt? A sikert nem kihasználta az ellenzék, hanem pont az ellenkezője történt, még az utolsó napokban, hetekben is összefogósdi bohóckodást csinált.

A szegedi polgármester a DK-t és Gyurcsányt is megtalálta, szerinte ugyanis Gyurcsánynak

egyetlen célja volt a választáson, hogy legyőzze az MSZP-t, ami nem jött be. De változatlanul az mozgatja, Orbán valódi kihívója legyen, a legerősebb ellenzéki szereplő.

Ezt azonban Botka nem tartja reálisnak.

Arra a kérdésre, hogy Botka hisze- még az MSZP-ben – visszlépése óta nem visel párttisztséget – és nem fog-e az önkormányzati választás után kilépni, a következőt válaszolta:

Nagyon szívesen még egyszer elmondom: cáfolhatatlan tény, hogy ha ebben a ciklusban ugyanaz történik ugyanazokkal a szereplőkkel, mint az előző kettőben, akkor a vége is ugyanaz lesz.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szurkolok Botkának és Márki-Zay-nak. Ketten megteremthetnék az alföldi demokráciát aztán autonómiát követelhetnének, mint Erdély. Így aki földesúri viszonyok közt szeretne élni és kiszolgálni urait az költözzön Felcsút környékére. Aki szabadon szeretne élni az meg költözzön Csongrád megyébe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@tulipan: az Ákkcentusa ,szerencsétlen ,az Ákkcentusa ,ha nem érzi,mért beszéli ?
tulipan
@durbincs: Te narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér!Há' má' Te is elkoptál : Az a Ploesti bányakecó nem véd meg? mit vergődisz ? Hisz Te nem vagy egy boa ? csak egy sima gyűrűsféreg ? /gyengébbeknek giliszta ? / hát tartsd magad mindig ehhez ? Hja, magyarul nem tanítottak Ploestiben ? Az a ronda romány Ákkcentusod , bizony leleplez, szerencsétlen
durbincs
@tulipan: az Ákkcentusa ,szerencsétlen ,az Ákkcentusa ,ha nem érzi,mért beszéli ?
azt a taknya még mindig a födig jojózik ,Bánya-tahó ?
tulipan
@durbincs: Te narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér!Há' má' Te is elkoptál : Az a Ploesti bányakecó nem véd meg? mit vergődisz ? Hisz Te nem vagy egy boa ? csak egy sima gyűrűsféreg ? /gyengébbeknek giliszta ? / hát tartsd magad mindig ehhez ? Hja, magyarul nem tanítottak Ploestiben ? Az a ronda romány Ákkcentusod , bizony leleplez, szerencsétlen román zombi
durbincs
@tulipan: az Ákkcentusa ,szerencsétlen ,az Ákkcentusa ,ha nem érzi,mért beszéli ?
azt a taknya még mindig a födig jojózik ,Ploesti -Bánya-tahó ?
tulipan
@tulipan: : Te narancsos seggnyaló félfaroknyi Sügér!Há' má' Te is elkoptál : Az a Ploesti bányakecó nem véd meg? mit vergődsz itt? Hisz Te nem vagy egy boa ? csak egy sima gyűrűsféreg ? /gyengébbeknek giliszta ? / hát tartsd magad mindig ehhez ? Hja, magyarul nem tanítottak Ploestiben ? Az a ronda romány Ákkcentusod , bizony leleplez, szerencsétlen román takony zombi, barom Ploesti tahó kukalakó

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. May 26., 08:38
Újra kell számolni a szavazatokat