E 120 - ennek gyönyörű hétköznapi neve valódi kármin. Általánosan alkalmazzák az élelmiszeriparban, pirosra festik vele pld. a joghurtot, és mint látjuk, a kolbászt is. Ami érdekessé teszi az az, ha tudjuk, hogy MIBŐL KÉSZÜL... - PAJZSTETVEKBŐL... A valódi kármint szárított, megtermékenyített, nőstény pajzstetvekből (Coccus cacti) nyerik, amelyek egy meghatározott kaktuszfajtán élnek Peruban és Mexikóban. Extrakcióval kárminsav vonható ki a tetvekből; ha ezt alumíniumsókkal bontják, kármin keletkezik. Hogy mi az extrakció? Oldószerrel kivonást jelent...

Feltöltő: Anzix
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Kolbászt tetvekkel pirosítani szinte hazaárulás a kalocsai és szegedi paprika országában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.