E 120 - ennek gyönyörű hétköznapi neve valódi kármin. Általánosan alkalmazzák az élelmiszeriparban, pirosra festik vele pld. a joghurtot, és mint látjuk, a kolbászt is. Ami érdekessé teszi az az, ha tudjuk, hogy MIBŐL KÉSZÜL... - PAJZSTETVEKBŐL... A valódi kármint szárított, megtermékenyített, nőstény pajzstetvekből (Coccus cacti) nyerik, amelyek egy meghatározott kaktuszfajtán élnek Peruban és Mexikóban. Extrakcióval kárminsav vonható ki a tetvekből; ha ezt alumíniumsókkal bontják, kármin keletkezik. Hogy mi az extrakció? Oldószerrel kivonást jelent...
Forrás:
retrograd2018.blogspot.com
Feltöltő: Anzix
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
1 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás