250-ről 400 órára nőhet a ledolgozandó túlórák száma, ha szerdán elfogadja a parlament a törvénytervezetet. Több ellenzéki párt és szakszervezet is tüntetést szervezett szombatra. Az esemény a Kossuth téren ért volna véget, ám azt közben a rendőrség lezárta.

(Forrás: hvg.hu)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Peller Anikó: Ezeket még nem tapasztaltam egyetlen tüntetésen sem, de lehet, hogy rossz helyen álltam. Az tény hogy hazamentünk!
Ha most viszont nem állnak ki magukért a munkavállalók, megérdemlik a sorsukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Amúgy hányinger amikor az olyan emberek vigyorognak a tüntetésen akik a diákmunkával éltek vissza...
Nessy
@Csizmás Kond: Amikor "eladta a bőrét" más volt a törvény! De az az érzésem, hogy nem vagyunk egy platformon, Én tiszteletben tartom a véleményedet, és nem vitatom tovább.
sokanvagyunk
Nem kellene megsértődni nyilvánvaló dolgon... - rabszolga és törvény is volt, van és kész. Irány az egyéni vagy családi vállalkozás, mert így saját rabszolgád is lehetsz.
Csizmás Kond
@Nessy: Én is tiszteletben tartalak és ne kérem hogy vitázz velem, viszont élek a jogommal és leírom a véleményemet...szóval minden munkával kapcsolatos törvényt köteles a munkáltatón ismertessen a munkavállalóval...tehát nem velem kell vitatkozni hanem azzal aki rabszolgaként tart...
Nessy
@Csizmás Kond: Ebben igazad van! Csak aki már pár éve elfogadott egy munkaszerződést, annak is igaza van, ha menet közben módosítják, hátrányára, nem örül neki. Tudom, el lehet menni, csak vagy van lehetősége a környékén, vagy nincs. A magyar munkavállaló nem mobilis, elsősorban anyagiak miatt. Hiszen egy nagyobb városban az albérlet el is vinné a bérének nagyobb részét.
Csizmás Kond
@Nessy: ...ezt sem értem...mikor hoztak olyan munkatörvényt ami kárára lett volna egy munkavállalónak az előző törvénnyel szemben ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok