A képviseleti demokráciákban gyakran megfogalmazódó vád, hogy a parlamentben ülő politikusok az őket a képviseletükkel megbízó polgárok helyett szűk elitek részérdekeit képviselik.\n\nNekünk erről most már kamerákkal közvetített, élőben adott bizonyítékunk is van.\n\nA rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály lényege a legklasszikusabb tőke-munka konfliktus: arról szól, hogy a jövőben ugyanannyi fizetésért több munkaórát kell ledolgozni (nem is kevéssel: az eddigi, átlagosan évi 1800 órát fejelik meg még 400 órával).

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ezt én nem olvastam,

bár lehet csak elkerülte a figyelmemet

Sok, nagyon sok történik és hangzik el az un. rabszolga törvény kapcsán, azonban nem mentség csal kifogás, hogy ez a kulcsgondolat elkerülte a figyelmemet.
A Népszava publicistája zárójelbe tett megjegyzés hívta fel a figyelmemet rája: „A kormányfői füllentéssel ellentétben nincs olyan ember Magyarországon, aki azért menne külföldre, mert itthon nem túlórázhat eleget”!
Nem, nem tudom, hogy mit értelmezett így a derék szerző, de igazán jelképszerű. Maga a gondolat is, de az is, hogy senki sem csodálkozik rajta!
kereső
" (A kormányfői füllentéssel ellentétben nincs olyan ember Magyarországon, aki azért menne külföldre, mert itthon nem túlórázhat eleget.) "-kedves Népszava. A kormányfő ebben az ügyben nem "füllentett"- a kormányfő ,ebben az ügyben is! hazudottés legfőbb hazugsága nem ez volt, hanem az, hogy ez a gyalázatos Tv. a munkások /munkavállalók érdekében született. Nevezzük már nevén a gyermeket., avagy " a krumpli leves legyen krumplileves"- azért ennyi 2018-ban már elvárható lenne egy "baloldali" laptól.
tulipan
Ez olyan egyszerű, mint az 1x1! A vállalkozó (munkéltató) érdekei ellentétesekk egymással! A vállalkozó (vállalat) Ezt akarja, hogy az alkamazottja minnél többet dolgozzon, leehtőeg kevés (KIFIZETNDŐ!) munkabérért, mert igy az előállíiott teméke, gyorsabban elkészül és (neki) kevesebe kerül, az alkalmazott (munkés) ezzel szemben, azt akarja, hogy kevesebb ideig dolgozhasson, több pénzért! A világ legnagyobb hazugsága, hogy a DOLGOZÓ többet akarjon dolgozni!!! Ez megint az orbáni hazugságok körébe tartozik!!! CSAK NEKI JELENT (GONDOLOM NEM IS KEVÉS!) PÉNZT A NÉMET VÁLLALATOKTÓL!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.