A magyarok évente fejenként mintegy 95 kilogramm papírhulladékot termelnek, amelynek felét a csomagolóanyagok – főleg a vásárolt áruk borításai és a karácsonyi díszpapírok – teszik ki.

A Népszava azt írja, hogy 

decemberben akár 10-15 százalékkal is nőhet az átlagos papírfogyasztás, míg az újrahasznosítási ráta alig éri el a 65 százalékot.

Az MTI szemléje szerint cikkben megszólaltatták Antal Alexát, a Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország kommunikációs vezetőjét, aki úgy fogalmazott: „ma, amikor naponta szembesülünk az éghajlatváltozás eredményeként bekövetkező természeti katasztrófákkal”, amikor egymást érik a biodiverzitás csökkenéséről szóló hírek, nagyon fontos végiggondolni, hogy mit lehet tenni a természeti kincsek túlzott használata és az értelmetlen pazarlás ellen.

Rengeteg papírhulladékot termelnek a magyarok

Ünnepek idején nő a felhasznált, majd szinte azonnal eldobott csomagolóanyag mennyisége, tudatos választásokkal azonban karácsonykor is mérsékelhetik ökológiai lábnyomukat az emberek

– emelte ki a Népszava. Példaként említették, hogy régi kottákba, térképekbe, újságokba, képregényekbe, cipős dobozokba, továbbá nem használt terítőkbe, valamint ruhadarabokba vagy újrahasznosított papírba is lehet tenni az ajándékokat.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Azon a napon, amikor vinnék a szelektívet, a papíros kék kuka jóformán sehol nincs kitéve...az a drága papír a kazánban pont jó helyen van...
csak úgy....
hány tonnát nyomhatott idén, az a nevetséges és fölösleges nemzeti konzultáció?
papa.49
Okoska rendes házaknál AZZAL GYÚJTANAK BE A KAZÁNBA !!!
Egész évben rakosgatjuk félre a rengeteg teljesen felesleges ,,konzultációs szarokat, a vigyorgó csutigörényt ábrázoló szarokat, tudod az is JÓL ÉG, már az eredeti is éghetne !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.