A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a polgárőrséggel közösen kiemelt figyelmet fordít az M1-es autópálya megyei szakaszán közlekedők biztonságára karácsony és újév között is.

Az M1-es autópálya – mint a nemzetközi folyosó magyarországi része – forgalmának folyamatossága, közbiztonsága kiemelt jelentőségű. A karácsonyi, év végi időszakban a közlekedésben résztvevő gépjárművek magas száma a forgalom lelassulását, torlódását okozhatja, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Osztálya a pálya megyei szakaszát folyamatos rendőri jelenléttel figyeli és biztosítja a közlekedés zavartalanságát.

Ezzel egy időben a Bűnmegelőzési Osztály szakemberei a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség munkatársaival közösen többnyelvű szóróanyaggal és személyes tanácsadással hívják fel az autósok figyelmét az úgynevezett trükkös módszerrel elkövetett vagyon elleni bűncselekményekre és azok megelőzési lehetőségeire.

Fokozott rendőri figyelem az M1-es autópályán

A rendőrök által átadott szórólapokon – többek között – az alábbi tanácsokat olvashatják:

Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!

A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Az autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.

A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!

Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!

Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Police)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.