Az északkeleti tájakon ködre, míg a délnyugati területeken ónos szitálásra kell figyelni vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján. Este a magasabb területeken havazhat is, az Alpokalja térségében széllökésekre kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap alapvetően erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Egyre nagyobb területen alakulhat ki gyenge csapadék zömmel eső formájában, de néhol havas eső, a hegyekben és északkeleten esetleg hó is hullhat.

A meteorológiai szolgálat ónos eső miatt citromsárga, azaz első fokozatú figyelmeztető előrejelzést adott ki Vas, Zala és Somogy megyékre. Ezekben a megyékben a várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) milliméter.

Emellett citromsárga figyelmeztető előrejelzés van érvényben Győr-Moson-Sopron megyében a széllökések miatt, az OMSZ szerint a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

A meteorológiai szolgálat citromsárga riasztást is kiadott az ónos eső miatt Vas, Zala és Somogy megyék déli járásaira.

Riasztást adtak ki több járásra ónos eső miatt

Fotó: met.hu

Emellett reggelig a Nyugat-Dunántúlon ónos eső is lehet. Nyugat, délnyugat felől helyenként előfordulhatnak élénk széllökések, majd késő délutántól a szél északnyugatira fordul, megerősödik, és az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között várható. Késő este 0, +5 fok valószínű.

Az éjszaka első felében még többfelé valószínű eső, havas eső, hó vegyesen, hajnaltól már inkább csak a keleti megyékben eshet. Az északnyugati szél a Dunántúlon és középen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.