Megpróbálták felgyújtani a Bihar megyei RMDSZ-székházra kitűzött magyar zászlót a nagyváradi Fekete Sas-palotában, ám egy fiatalember időben megakadályozta, hogy a lobogó lángra kapjon – írta vasárnap a Maszol.ro erdélyi hírportál az RMDSZ közleményére hivatkozva.

Magyar zászlót próbáltak felgyújtani Nagyváradon

Fotó: Tigran Mehrabyan / Reuters

A szombatról vasárnapra virradóra történt esetről a lap videofelvételt is közölt, amelyen látható, amint egy fiatal nő székre felállva egy öngyújtó lángjával próbálja meggyújtani az épület falára kifüggesztett piros-fehér-zöld zászlót. A Bihar megyei RMDSZ közleménye szerint a videofelvételt készítő "szemfüles, elkötelezett magyar fiatal" közbelépése akadályozta meg azt, hogy a zászló lángra kapjon. Felidézték: korábban is megpróbálták letörni vagy leszakítani a magyar zászlót, amelyet az elmúlt négy hónapban már négyszer rongáltak meg, az RMDSZ pedig valamennyi alkalommal hivatalos feljelentést iktatott a rendőrségen.

"A Fekete Sas-palota passzázsa végig be van kamerázva, és tudomásunk van róla, hogy az eseteket rögzítették is a térfigyelő kamerák. A rendőrség értesülésünk szerint nem kérte ki a felvételeket, így egyik elkövetőt sem kerítette kézre" – idézte a Maszol az RMDSZ közleményét. Hozzátették: mivel az épület egy nemrég felújított műemlék, és van működő önkormányzati térfigyelő kamera, saját kamerát nem szerelhettek fel, mert nem engedélyeznek egy újabb beavatkozást.

A szervezet azért is érthetetlennek tartja a történeteket, mert a székházra az Európai Unió, Románia, Magyarország és az RMDSZ zászlaját is kitűzték, így a magyar zászló jelenléte "egyértelműen nem provokatív" a részükről.

"Elítélünk minden ilyen és ehhez hasonló cselekedeteket, elhatárolódunk minden olyan megosztó és kirekesztő magatartástól, amely a békés együttélés és nemzeti szimbólumaink szabad használata ellen irányul" – szögezte le az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

A mostani, videofelvétellel is dokumentált zászlógyújtási kísérletről hétfőn készül feljelentést tenni a rendőrségen a magyar érdekképviselet – írta a Maszol.ro.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ebből a videóból egyáltalán nem látszik, hogy "a videofelvételt készítő "szemfüles, elkötelezett magyar fiatal" közbelépése akadályozta meg azt, hogy a zászló lángra kapjon"!
Az rmdsz is hazudik nappal és minden éjjel?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Ebből a videóból egyáltalán nem látszik, hogy "a videofelvételt készítő "szemfüles, elkötelezett magyar fiatal" közbelépése akadályozta meg azt, hogy a zászló lángra kapjon"!
Az rmdsz is hazudik nappal és minden éjjel?!
karma1
Dehat ez a zaszlo EG, vazze! Ezt nemcsak "probaltak" felgyujtani, hanem sikerult is nekik! Miert vannak ilyen hulye firkaszok szolgalatban?
karma1
Az elso kephez miert nem irtak oda hogy illusztracio? Letort volna a firkasz keze?
Clavigo
"Szemfūles,magyarul is beszélõ,romàn bocskoros " észlelte az eseményt... Leszarom.
namihami
Itt az eredménye a "" vérmagyarok"" állandó erdélyi sz@rkeverésének. Mire számítottak? Persze ezen kivül? Hiszen a cél PONT ez volt.
És ezek a "" véletlenül arrajáró és videózó"" emberek!!! Ez olyan átlátszó. Él bennem a gyanú, hogy előre megrendezett az egész műbalhé. És a megrendelő az RMDSz, persze némi Lendvays inspiráció keteretén és táskában kivitt pénzén keresztül.
Jozefina
Szerintem is megrendezett provokáció az egész!!!
Yoda69
orban elérte hogy kurvára szeretik a magyarokat a környező orszagokban.
papa.49
Ez nem hír, a HÍR AZ LENNE HA A PUHOST GYÚJTANÁK MEG OTT, ami egyszer be is fog következni !!!
Commenter
@papa.49: pár kanna MOL olajjal előtte leönteni...legalább megtudja hogy is égtek régen az igazi keresztények (és eretneknek tartott emberek a máglyán, ha itt a földön nem is, remélem a pokolban égni fog.
papa.49
@Commenter: Annyi ,,jó cselekedetért,, amit ő tett már eddig több százezer év purgatórium jár legalább !!!
Commenter
@papa.49: ha szerencséje van, megromlott eü állapota végez vele. Nem normális az hogy egy ember egy személyben minden hatalmat a kezében (akar) tartani, Az sem normális, hogy anakronisztikus módon forgatná a történelem kerekét. Majd jönnek a hírek a braziliai kiruccanásról, vajon ez mennyibe fáj a zembereknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.