Egyik pillanatról a másikra megszűnt a kultúrtao, a szakadék szélére lökve a kisebb színházakat és társulatokat. Akiknek fogalmuk sincs, mi jön helyette.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, a puhos elintezte egy tollvonassal, hogy a szinhaz, a koncert, a balett, opera megint csak a kivaltsagos oligarchak passzioja legyen - egy atlagember szamara elerhetetlenne valt a kultura, a szinhaz - a konyvek arat mar regen felemeltek az egig, de azt legalabb az egesz csalad el tudta olvasni egy konyv araert...
Nessy
@karma1: Ilyenkor örülök a koromnak! Ma már elérhetetlen egy jó helyre szóló szinház, vagy opera bérlet. Az előadás utáni taxi már rég a múlté.
Sőt, abban az átkosban, még vacsorázni is el mentünk néha előadás után a belvárosban. Juj, micsoda kispolgári allűrök!
Látod, ezért nem szabad komoly nyugdíj emelést adni. Még képes egyik másik nyugger ilyen nem nép - nemzeti dolgokra költeni!
karma1
@Nessy: Mi 2-3 hetente jartunk moziba, szinhazba - az osszes Hofit (is) eloben lathattam, a Macskakat a bemutato utani 4. es 10 eloadason! , es persze a kotelezo klasszikusokat es moderneket - akkoriban ittuk a kulturat, barmilyen szinhazra befogadoak voltunk, olyan szines volt a kulturalis elet. Latinovitsot, Bastit, Bessenyeit latni eloben, az Istvan a kiraly-t, meg a tobbit - hat az leirhatatlan volt.
Abban a mocskos kadarista szennyben minden nagyobb cegnel volt "kulturos", akik inteztek a szinhazjegyeket, koncerteket, stb. - egyszeru volt a jegybeszerzes is. Mert ugye Kadar nem felt a "kimuvelt emberfok"-tol... (Aczel efftars azert mukodott, osztotta a nepet, de Kadar jo kulturpolitikajaval o sem mert teljesen szembemenni). Annakidejen elnyomtak pl. Kovacs Margit keramikusmuveszt, - mert tul sok vallasos targyu szobra volt, es kritizalta a kommunizmust - de Kadar bosszubol MINDEN szobrabol, keramiajabol vasarolt, busasan megfizetve az arat az alkotasoknak. Aczel egy budos szot nem szolhatott erre, mert kozben meg a parttitkarsag vezetojenek volt Kadar utan a legteljesebb Kovacs Margit gyujtemenye.
A regiek igy alltak "bosszut" azon, aki neha tulkapasokra ragadtatta magat...
Nessy
A Macskák első előadásain még az operaház balettkara is közreműködött. A "Mágus macska" valami csoda volt ami előadott.
Belegondolok, minden Madách musicalt láttunk anno. Operába a barátnőmmel jártunk, mert férjeink közölték, otthon kényelmesebben alszanak, nem zavarja őket a zen. Ők dzsessz rajongók voltak, Itthon voltál még 1965-ben a Népstadion Louis Armstrong koncerten?85000 néző.
karma1
@Nessy: Kevehazi Gabor volt az a cica, es ahogy a szekre ugrott!... Az maga volt a fizikai torvenyek megcafolasa! Mondjuk akkoriban a Dob utcaban laktam, csak atsetaltunk gyalog a Madachba...:o))))
karma1
@Nessy: Nem, en sajnos 65-ben 11 eves voltam - fizikailag nem lehettem ott...:o(((( De tudtam rola, mert a Mamamek zenekedvelok voltak minden szinten (en is zeneiskolaba jartam ezert, nagyonb hiresbe).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.