Magyarországon a vállalati szektorban a munkavállalók több mint 42,4 százaléka, vagyis 879 ezer ember a minimálbért vagy a garantált bérminimumot kapja – ismerteti a Portfolio a Pénzügyminisztérium elemzését. 21,4 százalék, vagyis 443 ezer dolgozó kapott minimálbért, 21 százalék, 436 ezer ember garantált bárminimumot. (Az anyag nem foglalkozik az állami szektorral, ahol a szakértői becslések szerint 230-250 ezer ember dolgozhat minimálbérért.)A leginkább érintett ágazatok a mezőgazdaság, az építőipar, a vendéglátás, a szociális ellátás, valamint az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység. Ezeket a szektorokat ugyanis a portál szerint mélyen beszippantotta a feketegazdaság. A magyar tulajdonú cégeknél a dolgozók nagyjából fele, míg a külföldieknél a munkavállalók negyede dolgozik a legkisebb bérekért.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
A minimál bér nem annyi jelent amennyit a kormány ír mint " minimálbér" .Ők bőven 70.000 Ft többletet írnak. A dolgozók legnagyobb része 120.000 Ft körül kap kézhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.