A férfinak tüdőgyulladása volt, később kiderült, hogy az egyik tüdejében egy 8,5 centiméteres daganat van, a másik pedig tele van folyadékkal.

„A legszörnyűbb az egészben, hogy hiába ment orvoshoz a súlyos panaszokkal, senki nem vette őt komolyan”

– mondta István felesége, Oláhné Tóth Anett a Blikknek.

„István júniusban ment el orvoshoz, amikor nehezen gyógyult egy légúti betegségből, és folyamatosan véres váladékot köhögött fel. Köptetőt kapott és nyugtató szavakat, hogy ez a betegség miatt van. Augusztusban aztán a tüdőszűrésen láttak valamit, így visszahívták, de a második felvétel már tisztának mutatta a tüdejét.

Nem vették észre az orvosok, hogy egy férfinak daganata volt a tüdőjében

A véres köhögéssel ők sem kezdtek semmit.

Decemberben aztán tüdőgyulladása volt, és hiába mondta, hogy egyre rosszabbul van és fullad, karácsonyra gyógyultnak nyilvánították. Közben természetesen végig dolgozott, fizikai munkát, hentesként. Január elején fulladás miatt mentünk vissza az orvoshoz. Kiderült:

az egyik tüdejében egy 8,5 centiméteres daganat van, a másik pedig tele van folyadékkal.”

Istvánt már ki sem engedték a kórházból, annyira rosszul volt addigra. Mivel máshol nem volt hely, a kardiológiai intenzív osztályra került, és ott vizsgálták ki. A mellkassebész kijelentette: a daganat nem operálható.

A biopszia laphámsejtes rákot állapított meg, ami lassan növekszik, tehát valószínűleg hónapok óta a szervezetében volt.

„Másfél hét után hagyott itt minket. Mielőtt elment, megígértem neki, hogy minden rendben lesz. Ez persze nem könnyű, mert a házon és az autón hitel van, a két autista kislány mellett pedig nem tudok teljes állást vállalni. De az apjuk után az otthonukat nem hagyhatom veszni”– mondta el Anett.

Ha segíteni szeretne, adományát közvetlenül Oláhné Tóth Anett részére küldheti el az OTP Banknál vezetett 11773133-00114440 számú számlára.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Blikk)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A legszörnyűbb pedig, hogy ez nem egyedi eset. Az én egyik rokonom is így halt meg. Egy évig tanakodtak az orvosok, hogy rák vagy nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Horizont: (10:07) És kivették a férjednek valamelyik tüdőlebenyét?
(Csak ha nem vagyok indiszkrét.)
elvira
Sajnos egyre több eset fordul elő.Szomorú.
elvira
Nem pénz kérdése,csupán a lelkiismereté...
elvira
nálunk az baj h.ha 700E lenne az ápolók fizetése akkor sem néznének a betegekre,ez érvényes az orvosokra is.Ennyi sem lenne elég ,akkor már 1M fölötti pénzt akarnak,a betegek továbbra is a túlélésért küzdenének.Sajnos az eü.elanyagiasodott.Már nincs beteg csak PÉNZ!!!Már emberség sincs,hivatástudat sem.ESKÜ SEM.
Nessy
@elvira: Szerencsére azért ebben nincs teljesen igazad! Gyakorlatból tudom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.