Felmondta a Kontúr Közhasznú Egyesület bérleti szerződését a kőbányai önkormányzat – tudta meg a hvg.hu. Az egyesület a Hős utcai gettó egyik épületében bérelt lakást.

A Kontúr a Hős utcai gettó egyik épületében, a 15/A első emeletén bérelt lakást, több mint három éve tartanak rendszeres gyerekfoglalkozásokat, közösségi beszélgetéseket, de fogadnak külföldi egyetemi hallgatókat, szakembereket – írja a HVG.

Váratlanul ért bennünket a Vagyonkezelő levele, melyben a bérleti szerződésünk felmondásáról értesít bennünket

– írja honlapján a Kontúr.

Az egyesület civil szervezetként van jelen a Hős utcában, foglalkozik az ottani gyerekekkel, segít a felnőtteknek – elsősorban abban, hogyan legyenek élhetőek a mindennapok ott, ahol a körülmények ezt alig teszik lehetővé.

A Kontúr 2014 óta egyedüli tevékeny civil szervezetként van jelen a Hős utcában.

Közösségi terüket 2015-ben nyitották meg, ehhez a kőbányai önkormányzattól havi 6100 forintért béreltek lakást a Norvég Civil Alap közösségfejlesztésre irányuló pályázatán elnyert összegből és egy sikeres közösségi adományozási kampány segítségével. Itt mindenféle foglalkozásokat és beszélgetéseket tartottak, szakembereket fogadtak.

Év végére a kőbányai önkormányzat tulajdonába kerülhet a bódítószerek kereskedelméről is elhíresült Hős utcai lakótömb. Az önkormányzat folyamatosan egyeztet a lakókkal, vásárolja fel a lakásokat.

A kőbányai önkormányzat most felmondta a Kontúr Közhasznú Egyesület bérleti szerződését.

Tudtuk persze, hogy egyszer nekünk is el kell hagynunk a Hős utcát, de evidenciaként kezeltük, hogy hagyják, hogy addig folytassuk heti rendszerességű közösségi beszélgetéseinket, gyerekfoglalkozásainkat, ameddig csak lehet. Hiszen – ahogy arról rendszeresen beszámolunk – a helyi gyerekek olyan nagy örömmel tanulnak, alkotnak, sütögetnek, mesélnek, készülnek ünnepekre itt

írták.

Hozzátették: 

Bár az önkormányzat legutóbbi álláspontja szerint a házakat vélhetően még 2019 végére sem tudják lebontani, nekünk már legkésőbb április 30-án szednünk kéne a sátorfánkat. Ha maradunk, büntetésként magasabb bérleti díjat kéne fizetnünk.

A Kontúr hosszabbítási kérelem beadását tervezi, bíznak ennek pozitív elbírálásában, de bármilyen döntés is születik, folytatják majd a munkát.

Forrás: HVG

Címlapi kép: Google Térkép

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Elolvastad mit csinálnak? Vagy csak ítélkezel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
@Nessy: Nem tud olvasni, ha igen, akkor nem érti azt, sem amit írt.
Dr plágium
@Nessy: Ne is reagálj az ilyen agy mosott beszóláson. Ettől a fazontól nem is várhatsz mást.
polar450
@Shikari: Bűnmentegető? Apád (anyakönyvezett nevén O1G) micsoda, a Gruevszki-ügyben?
justhpeter
@Shikari: Ez tetszik. Liberálfasisztázik egy echte náci.
justhpeter
@Shikari: Fuss még egy kört. Én abszolút liberális pogány vagyok, és csak a tudatlan, orbánista seggnyalók keverik ezt össze a hazai politikában magukat liberálisnak nevező és magukat keresztény-demokratának nevező szélkakasokkal.
Azért ne omolj össze, mégha sokat is kell tanulnod e témákban.
Lepényleső
Közpénzből a köz ellen,ha kell fegyveresen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.