A horgászokkal folytatott párbeszéd nyomán az elmúlt években született kormányzati intézkedések fontos előrelépést jelentenek a magyar sporthorgászat és horgászturizmus fejlesztésében – jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalán szombaton közzétett videofelvételen.

Nyitrai Zsolt kiemelte:

a kormány stratégiai partnerként tekint a horgászok mintegy 500 ezer tagot számláló, ezzel Magyarország legnagyobb civil közösségét alkotó táborára.

Emlékeztetett: a kabinet 2010 óta számos intézkedéssel támogatta és jelenleg is támogatja a magyar sporthorgászat és a hazai horgászturizmus fejlesztését.

A horgászokkal folytatott párbeszéd nyomán létrejött stratégiai megállapodásnak köszönhetően a hazai vizeken megszűnt a kereskedelmi célú halászat, csökkent a halhús áfája, az eddigi papíralapú okmányokat modern horgászkártya váltotta fel és ma már bűncselekmények számít az orvhalászat.

Az említett döntések következtében az anyagi támogatásokon túl olyan értékekkel gyarapodott a horgásztársadalom, amelyekkel jelentős változás következett be a hazai vizek minőségében, ezek megőrzését, valamint védelmét pedig a halőri szolgálat munkája és a részükre biztosított modern eszközállomány segíti – húzta alá.

Szűcs Lajos a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke szerint szervezetük olyan állami feladatot vett át, amely a természetes vizek védelmét és a halgazdálkodással kapcsolatos összes teendőt magában foglalja.

Az elmúlt időszak legfontosabb eredményeként említette, hogy miután a halgazdálkodásról szóló törvény hatályba lépett, megszüntetve a természetes vízi, kereskedelmi célú halászatot, immár egy kézben összpontosulhat a felelősség és a feladat.

Emellett idén január 1-től a horgász állami jegyekből származó minden bevétel a MOHOSZ-hoz került – jelezte.

Bokor Károly horgász szakíró a videóban arról beszél: a horgásztársadalom és a kormány stratégiai partnerségének kiemelkedő hozadéka, hogy a horgászok hosszú idő után megkapták a horgászati célú halgazdálkodás lehetőségét a természetes vizeken, amely immár az érintett területek halbőségében, a feltételek javulásában is megmutatkozik.

Rámutatott: a halhús áfájának csökkentése a félmilliós horgásztársadalmon túlmutató siker, hiszen ez a halgazdálkodók haltelepítési költségeinek mérséklése mellett a halfogyasztók pénztárcáját is kíméli.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hát igen, Nyitrai Zsoltnál "egy mosógépet is könnyebb eladni" mondta Viktor az ő Nyitrai nevű szolgájáról. Az alattvaló meg tűri, és kínjában vigyorog, mert az ő sorsa is a nagy emberen múlik. Ez a kínálat egy nyolc év alatt széthordott országnak. Ha nem tudnánk, hogy ez a véres valóság, paródiának is vehetnénk. Pedig nem az. Kurvára nem. ÁFA csökkentéstől semmi (!) se lett olcsóbb, legfeljebb az orbáni Gundel menzán !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Én azt hiszem ezzel csak addig lesz meg ez a viszony míg a hasznosítást ki nem veszik a kezükből A Balaton partján már nincs annyi szabad part ahonnan a zsinyeget a vízbe engedjék. Jönnek a ner lovagok és kihalásszák előlük még Durbincsot is.
Sámannus
Ha a csinovnyikok hozzá nyúlnak előbb vagy utóbb ott is bűzös kénes tengerré válnak a tavaink.A Kisbalatont isz leengedték a szalonvadászat miatt. A természet védelem már kellően meg van moderálva, hogy a madarak is elmenekülnek az országból, vagy elpusztulnak, ha nem teszik.
egyember
Én tudnék egy jó csalit. Sajnos, nincs akkora hal, amelyik be tudná venni.
papa.49
Ez a kampó a horgász ügyi kormány megbízott ???
Igaz kell ilyen is mert a bajuszszszar szereti ásztatni a zsinórt !!!
Lepényleső
...csakúgy,mint minden stratégiai partnerre? Legjobb példa az első kormányuk alatt a kisgazda
párt szétverése erre? Ki bármit is elhisz ezeknek,van még olyan naivan hülye? Senkinek le
nem esik,hogy nincsen legalitásuk itt semmire? Mögöttük csak az erőszak szervezete?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.