2016-ban március 15-én már rágtak a selyemfényű puszpángmoly hernyói. Az idei hideg tavasz visszafogta a kelésüket, de egyszer biztosan megjelennek. Ahol még egyáltalán megmaradtak a buxusbokrok, ott rendszeresen nézzenek be a növények belsejébe, itt bújnak a 0,5-1 cm-es lárvák. Közterületen az alábbi szerekkel permetezhetünk ellenük:

Forrás: edenkert.hu
Feltöltő: PNK
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Sajnos a harlekinkatica és poloska igen aktív lett. A házak falát kezdik ellepni, mert az ablakroló felső részében teleltek át. Pedig minden nap le fel húzom és mégis meg tudtak ott bújni.
emerencia
@szaboria1: Nálunk az ablak előtti fákról jönnek, csak azt nem értem, hogy ugyanolyan időjárásnál egyik nap ellepik az erkélyt, egy másik napon pedig alig. A tudósok igazán rájöhetnének már, hogy hogyan lehetne megszabadulni tőlük. Elegem van már abból, hogy nem merek az erkélyen kiteregetni mert sosem tudhatom, hogy mikor fogják összeszennyezni a mosott ruhát.
szaboria1
@emerencia: Ráadásul a harlekin nagyon büdös.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.