"Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" – így bíztatott a májusi, EP-választáson való részvételre Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.  

Orbán megint keménykedik: beszólt Brüsszelnek és a Néppártnak

Orbán a műsorban kijelentette:

"Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle "ilyen civil szervezetek" irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában."

Az "éppen balra húzó és tolódó pártok" megjegyzés egyértelműen az Európai Néppártra utal. A kormány kommunikációja szerint az EPP kritikái a Fidesszel szemben a néppárt baloldali szárnyától és a – kormányzat szerint – Soroshoz kötődő szervezetektől indultak.

A néppárti tagság felfüggesztése kapcsán elmondta: semmilyen pártfegyelem miatt nem adja fel a keresztény Európa megvédését és a migráció elleni harcát. szerinte a fontos dolgok soha nem a pártmegbeszéléseken, hanem a 28 miniszterelnök találkozóján történnek, ott vannak a nehézsúlyú fiúk, az az igazi menet, és ilyen szempontból Magyarország érdekérvényesítő képessége semmit sem kopott.

A bevándorláspárti országok nem adták fel, hogy kevert társadalmú, vagy multikulturális állammá átalakítsák Közép-Európát, De én állom a sarat, szemrebbenés nélkül a legdurvább konfliktust is vállalom, mert nálunk van az erkölcsi előny. Van egy elképzelésünk az életről, de mi nem akarjuk ezt ráerőltetni a Nyugatra, ők sem mondhatják meg, hogy mi milyenné váljunk.

Orbán szerint a Nyugat nem ítéli veszélyesnek a terrorizmust, a kevert társadalmat, de azért, mert egy ország nagyobb, nem mondhatja meg, hogy milyenné váljunk.

Rázhatják az öklüket, tapsolhatnak ütemesen, de a magyar emberek fogják eldönteni, hogy itt mi történjen, a kevésbé fontos kérdésekben lehet kompromisszumot kötni, de most böjt van és a böjti időszak arra való, hogy a fontos dolgoknak adjunk elsőbbséget és a lényeg a migráció.

- mondta Orbán.

Európa nem Brüsszel, hanem Európa a tagállamok. Mi bíztuk meg őket és nem ők alkalmaznak minket, ezért nekünk kell megmondani nekik, hogy mit tegyenek. Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az nekünk nem jó.

Forrás: MTI

120 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Komolyan mondom, ez az ember már tényleg nem tudja mit beszél!! Érzi a vesztét???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@SystemError: Ugyan, röpködnek itt más számok is, de kétszáz év azért nem kis hiba. Van olyan cigány banda, amelyik csak kétszáz éve van itt.
Téged pedig a legnagyobb jóindulat mellett sem neveznélek magyarnak. Az ilyenek ellen kell oltást adni a csecsemőknek!
SystemError
@Shikari: Lefosom a szarházi dumádat, mint mindenki más is, mert ezerszer bizonyítottad, hogy mit csináltok itt
durbincs
@SystemError: Tárogatos Ballonkabátos Pedofil,mit okoskodik ? Csudafurulya maga a sitten ?
Shikari
@SystemError: Mondtam migráncs hogy húzz haza és otthon ugass!
SystemError
@Shikari: Mondtam már, hogy lefosom, amit mondasz te kis buzi :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.