A nemzeti határok megvédése jogos érdek, a migrációnak pedig a jogszabályok mentén kell zajlania – mondta Andrew Veprek, az USA Külügyminisztériumának népességügyért, menekültekért és migrációért felelős helyettes államtitkára.

A legális migrációt nem ellenzi az USA

Vasárnap folytatódott a kormány migrációs konferenciája a Várkert Bazárban. Andrew Veprek szerint világszerte sok országban tömegek kontrollálatlan migrációja figyelhető meg, miközben még a migráció kifejezésnek sincs általánosan elfogadott meghatározása. Nem definiálja ezt a szót az ENSZ migrációs egyezménye sem . Szerinte a migráció fogalmát kiterjesztően kell értelmezni a személyek vagy csoportok határon átnyúló mozgására, az ideiglenes, az önkéntes és a kényszerű migrációra is.

A helyettes államtitkár szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni a határok átlépésének módját: akik illegálisan lépik át az Egyesült Államok határait, azok nem jogszerűen tartózkodnak az országban és elzárhatók. Ugyanakkor, a szabályoknak megfelelő bevándorlóknak joguk van állást is vállalni az országban.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.