A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem a sorskérdés – mondta a G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján kedden Budapesten. G. Fodor Gábor köszöntőjében kiemelte: a mai európai ember számára magától értetődő dolgokat köszönhet a keresztény kultúrának. Ilyen...

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Nessy: Sőt, a kínai kultúra és istenhit még úgy a tudomány, mint a művészet terén többet adott a világnak, mint a kereszténység.
Persze, ezt lehet vitatni, hiszen ez a kotonszökevény a kereszténység mellett van (főleg anyagi okokból) elköteleződve. Akkor pedig csakis úgy lehet, nem!?!?!.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tessék már pontosan definiálni, mit értenek pontosan a "keresztény kultúra" fogalmán. A régi kultúrák nem kultúrák? A szláv, a kínai, japán, hindu angol stb. kultúra nem kultúra? Mely kortól számítják? A spanyol hódítások, a keresztes háborúk, a szent inkvizíció beleszámít?
csinálnak egy szóösszetételt, azt mondják egyfolytában, de ha rákérdezel, jönnek az ezer évvel. Ha hiszi ha nem G.Fodor, Európa kultúrája több, mint kétezer éves! Ja, néha Orbán összesen kívűl mást is kellene olvasni! Esetleg menjen ki Aquincumba, érdekes dolgokat fog látni! Azért remélem az arab számokat nem fogják lecserélni!
papa.49
@Nessy: Ne viccelj tud olvasni örömmel hallom )))))))))))))))))))))))))
arcmás
A számok nem hazudnak.

Él kb 7,5 milliárd ember a földön.
Ebből 2,2 milliárd keresztény, amiből 1,2 milliárd katolikus.
Vagyis 6,3 milliárd ember NEM katolikus, és 5,3 milliárd nem keresztény.
Ők nyilván nem ismerik Istent.
A Védák, a Korán a buddhista filozófia, és a többi no name szutyok természeti vallás sem az élő, teremtő valóságos istenről tanít - tehát kuka !!!
Amúgy az ateisták a harmadik legnépesebb tábor 1,2 milliárdan., a keresztények, és az iszlám vallás után.

És mi a helyzet a kereszténységgel?
A csecsemőkeresztelés miatt sokan csak névleg keresztények - bár sokan vannak, de ők a kisebbik baj.
Vannak a hébe-hóba, többnyire ünnepekkor templombajárok, akiknek fogalmuk sincs arról hogy ki az isten az isten. De még ők is elmennek szódával.
És vannak a keményvonalasok, a dogmatikusak, a függők, ők kevesen vannak, talán az egész világon összesen 1 milliárdan, de a rossz hír nekik, hogy ők sem ismerik Istent.
Ez hogy lehetséges?
A i.u. 325-ben létrejött mai keresztény egyház, már eleve hamis tanokat kezdett el terjeszteni, tanítani Istenről, Jézusról, Isten akaratáról, halálról, jövőről.

Mi a végeredmény?
AZ EGÉSZ VILÁGON SENKI NEM ISMERI ISTENT !!!
Ennek minimum elgondolkodtatónak kéne lenne...
A nagy számok törvénye alapján sok embernek kéne ismernie Istent, de az van, hogy senki nem ismeri.
Ez döbbenet !!!

(Hogy téged ez hidegen hagy, és nem akarod tudomásul venni, az nem jelenti azt, hogy nem ez a világ legnagyobb baja, ami miatt eljön végül a vég - mert pont emiatt jön el a vég, végül
Amúgy csak azok félnek a végül eljövő végtől (és a haláltól), akik nem ismerik istent... Ja, hogy senki nem ismeri Istent, és ezért mindenki fél... Így jártatok. Bocs!)
Nessy
@Pegero: Én nem gúnyolódtam. Komolyan érdekel, hogy ebben a szellemi felfogásban mit is értenek e fogalom alatt.
" Bárhogy hívod Istenedet, ugyanazt a Teremtőt imádjuk" ( Gandhi)
Tetszik, nem tetszik, de pl. Zeusz és Jupiter "istensége" idején is volt kultúra. nem is alacsony fokon.
namihami
@Nessy: Sőt, a kínai kultúra és istenhit még úgy a tudomány, mint a művészet terén többet adott a világnak, mint a kereszténység.
Persze, ezt lehet vitatni, hiszen ez a kotonszökevény a kereszténység mellett van (főleg anyagi okokból) elköteleződve. Akkor pedig csakis úgy lehet, nem!?!?!.
Nessy
@Pegero: Ez rendben is van! De ez a jelenlegi erőszakos katolizáció akkor is idegen marad számomra. Legfőképp a vallás,az állam, és elsősorban a politika összefonódása a pénzért, hatalomért.
Nessy
@Pegero: A hit és a klérus nem azonos. Te Deum laudamus!
Nessy
@Pegero: Lemaradt a vége. Credo in unum Deo!
Nessy
@Pegero: Értem. Még mindig hamarabb jut eszembe a latin mise szöveg is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.