A kormány a következő években majdnem 67 milliárd forintot fordít katolikus óvodák és bölcsődék építésére– közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár. Soltész Miklós a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában lévő Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium új, 460 millió forintból felépülő katolikus óvodájának alapkőletételi ünnepségen emlékeztetett, a kabinet emellett összesen több mint 100 milliárd forinttal támogatta vagy fogja támogatni az állami és önkormányzati kézben lévő óvodák és bölcsődék létrehozását is. Nagyon nem mindegy, hogy azok, akik a gyermekeinket, a „kincseinket" nevelik, milyen körülmények között dolgoznak, hiszen szebb és modernebb épületben a gyerekeket is könnyebb nevelni – hangoztatta.„Mi azért szeretnénk óvodát építeni ide - és még kettőt Debrecenben –, mert szeretnénk,hogy egyre több gyermek élhesse át azt a lelki tavaszt, ami Jézus Krisztus feltámadása ajándékozott nekünk"-mondta...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Na, most rogytam térdre imádkozni!!!:DDD
staro2
Mekkora botrány, sírás-rívás lesz amikor újra szétválasztják az államot és az egyházakat.
Amikor a világnézetileg semleges állam visszaveszi az oktatást az egyházaktól és csak azokat az iskolákat hagyja meg nekik amelyeket fenn tudnak tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.