Új kutatások ijesztő eredményeket hoztak a fülzúgás eredetével és veszélyeivel kapcsolatban.

Zúg a füle? Sürgősen menjen orvoshoz!

Fotó: Pixaaby.com

Ártalmatlan dolognak tűnik, mégis nagyon ingerültté tehet minket, ha folyamatosan cseng a fülünk vagy állandóan zajban vagyunk. A kellemetlen fülzúgás azonban bebizonyosodott: nem annyira ártatlan, mint amilyennek hinnénk. Az AMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery csapata 72000 pácienst vizsgált, akik állandó fülzúgást tapasztalnak, azaz tinnitus-betegségben szenvednek, annak érdekében, hogy megállapítsák hogyan hathat ez mindennapi életükre. Az eredmények nagyon megrázóak lettek.

Eredmények

A tinnitus-betegek 80 százaléka állandó szorongásról számolt be, 60 százalékuk pedig visszatérő depresszióját vallotta be. A férfiak és nők esetében azonban nem ugyanúgy hathat az életminőségre ez a betegség. Közel 900 nő ijesztő gondolatokról számolt be a szakembereknek. Nagyon fontos, hogy időben kezeltessük tehát ezt a tünetet és ne várjuk meg, amíg ez nálunk is előfordulhat. De vajon mi ez a tapasztalat?

Sötét gondolatok

A többszáz nő közül, akiknek súlyos fülzúgása volt, mintegy tíz százalék azt mondta, hogy öngyilkossággal is próbálkozott már vagy legalábbis többször megfordult a fejében a gondolat. A vizsgálatban résztvevő 1200 férfi közül pedig közel hat százalék mondta ugyanezt, ők is hasonló módon akarták megszüntetni panaszaikat. Az eredményekből látszik: a nők számára valóban zavaróbb lehet ez a betegség, ez persze nem azt jelenti, hogy a férfiak tüneteivel kevésbé kell foglalkozni. Fontos, hogy ha ilyet tapasztalunk, forduljunk mielőbb orvoshoz, hiszen ez a tünet akár végzetes is lehet.

FemCafé

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Fiatalkák, bolondkák, mielőbb álljatok az ezer wattos erősítők elé a dizsibálban, mert az lyót tesz a fűlcsengésnek.

Már annak aki nem szeret csendben aludni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.