Sorsdöntőnek nevezte a május 26-i európai parlamenti (EP-) választást a demokrácia, valamint az identitás és az önrendelkezés megőrzése szempontjából az Országgyűlés elnöke pénteken Zalaegerszegen, a közgyűlés város napja alkalmából rendezett ünnepi ülésén.

Kövér László azt mondta, Európa sorsdöntő választás előtt áll:

arról kell döntenünk, hogy jövőnket az illegális migráció árnyékában, a demokrácia és a jogállamiság feladásával, életmódunkról lemondva, közösségeinket más hitnek és más kultúrának alávetve éljük, vagy megőrizve otthonunkat, nemzeti összetartozásunkat továbbra is magunk döntünk a sorsunkról

Hozzátette, sokan azt mondják, hogy fogadjuk el, más népek és kultúrák "veszik át a helyünket", mert ez a történelmi szükségszerűség, és szívesen lebontanák a kerítéseket is, amelyek Magyarországot és Európát védelmezik.

Mi azt mondjuk, ezzel ezeréves történelmünket tagadnánk meg, önmagunkat adnánk fel

- hangsúlyozta a házelnök.

Kövér László kiemelte:

Európa és Magyarország jövője az európai és a magyar emberek kezében van.

A 2010 óta eltelt szűk évtized is megmutatta, hogy kemény munkával, és ha kell, a küzdelem vállalásával meg tudjuk fordítani a dolgok állását – közölte.

Hozzátette:

Magyarországon 2010 óta nagyot és jó irányba fordult a világ, sok évtizedes problémákat sikerült feloldani.

"Csökkent a munkanélküliség, az államadósság, az infláció és a megélhetés számos költsége, miközben nőtt a gazdaság teljesítménye, növekedtek az átlagbérek, a nyugdíjak és emelkedett a családok támogatása."

Kitért arra is, hogy a nemzet nagy lehetősége a vidék, amely egyszerre jelenti a falvak és a városok lehetőségeinek bővítését.

A kormányzat ezért vállalta át Zalaegerszeg kétmilliárd forintnyi adósságát és ezért ítélt meg a zalai megyeszékhelynek a Modern városok program 3800 milliárd forintos fejlesztési forrásából 221 milliárdnyi támogatást.

Ebből 59 milliárd forint már megérkezett a városba, további 2,5 milliárdot pedig infrastruktúrafejlesztésre adott a kormány.

A házelnök szólt arról is, hogy Zalaegerszeg jól gazdálkodik a lehetőségekkel.

A beruházások közül kiemelte a járműipari tesztpályát, amely lehetővé teszi, hogy a magyar autóipar felkészüljön a jövőre.

Kövér: Európa sorsdöntő választás előtt áll

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Balaicz Zoltán polgármester Pro Urbe díjat adott át a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórendnek, amelyet Francoise Debeaupte, a rend rendfőnöke vett át a zalaegerszegi közgyűlés ünnepi ülésén 2019. május 10-én. MTI/Varga György

Kövér László az Országgyűlés nevében köszönetet mondott kiemelkedő tevékenységükért a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend tanítóinak és Császár Tamásnak, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosának, akik a város napján vehették át a Pro Urbe díjat.

A Sport Mecénása Díjjal elismert Zalaszám Informatika Kft. a helyi sport támogatása mellett a helyi közösség erősítéséhez is hozzájárult – mondta.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében a zalai megyeszékhely múltjáról, történelmi és kulturális hagyományairól, valamint a jövőt érintő városépítő célokról beszélt.

"Zalaegerszeg nyugalmat, biztonságot, kiszámíthatóságot jelent az itt élők számára, és közösen kell dolgozni azért, hogy a zalai megyeszékhely ne csak a múlt és a jelen, hanem egyben a jövő városa is legyen" – fogalmazott a városvezető.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Attól függ, hogy az un. "vezérkar", vagy a mezei európai állampolgárokról sápitozik a házmester:
.
--- Ennyivel gazdagodunk fejenként az EU-nak köszönhetően
.
privatbankar.hu/makro/ennyivel-gazdagodunk-fejenkent-az-eu-nak-koszonhetoen-326033
.
hvg.hu/gazdasag/20190510_Allitsuk_meg_Kiderult_mennyivel_gazdagodtunk_fejenkent_az_EUnak_koszonhetoen
.
Az látható, hogy a VERSENYKÉPESSÉGET elbratyiKÁZTÁK!
papa.49
A Lenin rend jobban illene a köteles mancsába !!!
Jozefina
Okosabb nem lett az biztos!!! Zártosztály a megoldás??!!! Sorsdöntő választás majd akkor lesz ha kilesztek rúgva!!!
Eladott Ország
Tudós embereink megállapították, hogy hová kerülnek az adóforintjaink.
uploads.disquscdn.com/images/f17e0876fb65001289a99def2afe33dea3091a3d97ffab52a94684ee92bb332f.jpg?w=600&h=402
De lehet, hogy ezek az Elios fényei. Kövér László és Orbán Viktor a hatalmuk és csicskásaik nélkül csak két senki. Két olyan senki, akiknek egy demokratikus Európában semmi keresnivalója sincsen, maximum utcaseprőkként, mások mocskát vakarva az utcakőről. Itt az ideje annak, hogy az európai politika kivesse magából a Kövér és Orbán-féléket, hogy helyet adjanak azon józanul gondolkodóknak, akik kezében a jövő Európájának kulcsa van, nem pedig egy olyan balta, amivel mindent szétvernek maguk körül, amit nem értenek. Köteles Lacának, csak "folyik a szar a szájából". (Hofi)
Desischado
Nagyon remélem, hogy nektek lesz már végre végetek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.