Még nem nyújtotta be az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTA megcsonkításáról szóló törvényjavaslatot, de a jövő évi költségvetést már úgy tervezték, mintha el is fogadta volna a parlament az Akadémia átszervezését.

Törvény még nincs, de a költségvetésben már nem az Akadémiáé a kutatóhálózat – több is a pénz

A Pénzügyminisztérium már elkészítette a 2020-as évi költségvetési törvény javaslatát, és ebben látszik: a kormány nem lép vissza, leválasztja a kutatóintézeti hálózatot az MTA-ról. A tavalyi költségvetési törvényjavaslatban még az MTA-n belül szerepeltek a kutatóintézetek.

Ezzel szemben a 2020-as költségvetésben már az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat alatt.

Ellenben a kormány jóval több pénzt szán a kutatóknak: a 2019-es 18,1 milliárdos működési költségekhez, 3,9 milliárdos járulékokhoz és adókhoz, 9,8 milliárdos dologi kiadásokhoz (összesen 31,8 milliárd forint) képest 2020-ban 48,5 milliárd kiadással számol a kormány a kutatóintézeteknél. Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatba szervezné ki a kormány az MTA kutatóintézeteit, az ezt működtető vezető szervezetbe fele-fele arányban delegálna tagokat a kormány és az MTA – az Akadémia szerette volna, ha a kutatóintézetek is delegálhatnának ebbe egyharmad arányba tagokat, de ebbe nem ment bele a kormány.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A suska több állítólag, de nem ez az érdekes, hanem az mennyi jut belőle a kutató intézeteteknek ez az IGAZI KÉRDÉS !!!
tudode
Erősebb idegzetűek számára nem árt meghallgatni a "nemzetromboló" szómágiáját:
.
--- Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója
.
index.indavideo.hu/video/Orban_Viktor_nemzetkozi_sajtotajekoztatoja_3
.
Mi következik ez után. 2010. Alkotmányos kereteken belül rend. Közös jó aztán nem jött össze!
A magyarok úgy döntöttek, hogy véget vetnek az oligarhák rendszerének! helyette NER, magánérdekekről nem szólhat, a közjóról szól. Például korrupció többek között!
Sorrend. Gazdaság, és közbiztonságra. Alkotmányozásra nem kell számítani???
.
Fel lehet tenni a kérdést: mindenki jobban járt a "galerin" kívül! 18-nál abbahagytam a megtekintést!
namihami
Megérdemlik!
Már leírtam, nem változott a véleményem:: Ha a teljes tudóstársadalom EGYemberként állna fel, akkor lenne látszata a tiltakozásnak. Amíg válogathat a "" kedvencek"" között (pénz, paripa, fegyver), addig mindig meg fogja/tudja osztani őket.
Az se lehet hivatkozás, hogy enni, élni kell. Ez a plebs napi megélhetésére még igaz lehet, de ez a kaszt nehogy már a napi megélhetéséért gürcöljön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.