Egy gyerek meghalt, miután kigyulladt egy fabódé a Csörsz utcában, a MOM Sportközpont tetején hétfő este – írta a rendőrség honlapján. A mentők tájékoztatása szerint további három sérültet kórházba vittek.

Gyermekhalál a MOM tetején: nyilatkozott a mentőszolgálat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte: 18 óra 32 perckor érkezett bejelentés, amely szerint egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett.

A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését azonnal megkezdték a mentőszolgálat munkatársai. A gyerek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

Gyermekhalál a MOM tetején: nyilatkozott a mentőszolgálat

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen

- írta a rendőrség.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: a XII. kerületi Csörsz utcában egy sportlétesítmény tetején kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres faház. Egy gyereknek sikerült kimenekülnie, egyet pedig a tűzoltók hoztak ki, majd átadtak a mentőknek.

Bodnár Szandra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa azt közölte: négy mentőegységet riasztottak a helyszínre.

A tűzben egy ember olyan súlyosan megsérült, hogy a hosszas újraélesztés ellenére a helyszínen életét vesztette. Továbbá három ember könnyebb füstmérgezést szenvedett, őket a mentők ellátást követően toxikológiai osztályra szállították

- mondta.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Itt van a nyári szünet , óvatosnak kell lenni , mert elindulnak felfedező útra , néha az áthágó cselekedetektől sem riadnak vissza
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
@Szeparepa2: Mivel a bódé használaton kívül volt, a srácok gondolom oda jártak titkos kis játékokra... a legtöbb kölyöknek vannak ilyen kis "bunkerei", 6-10 éves korban (szóval a kora is stimmel ehhez az áldozatnak)... persze inkább vízpartokon, vad helyeken, erdőkben, pusztánkon, hegyvidéken... ha városban is van, akkor elhagyatott helyeken, régi temetők, romos gyárak stb... még ilyet nem hallottam hogy egy frekventált helyen, lényegében Buda belvárosában, egy pláza tetején ezt megvalósították gyerekek. Hogy mivel játszott(ak), majd kiderül, de nyilván az okozta a tüzet... Szokás szerint belopózott egy kis résen (mondjuk egy elmozdult lécnél), és itt máris a gondatlanság, az üzemeltetők részéről, hogy egy lerobbant elhagyatott bódé hogy lehet ott a placc közepén egy nagy forgalmú pláza mellett, egy nagy és forgalmas sportpláza tetején... amin simán kölykök kibontanak egy kis bejáratot maguknak (persze az is lehet hogy az ajtón járt(ak) ki tudja) és ott tud bujkáni játszogatni... Hőségben mondjuk nem lehetett ott bent kellemes...
jesz
Teljesen mindegy miért ott egy faház...nyári szünet van, a gyerekek élnek a szabadsággal...mert az olyan izgi...tudom, mert én is voltam gyerek, csak nem faházat gyújtottunk fel jáccásiból...akkor is voltak balesetek, csak nem tudott róla a nagy nyílvánosság.

Nem hibáztatok senkit, sajnálom, hogy ez lett egy játékból.

Nyugodjék békében a kislány! Nem meghalni ment oda, hanem játszani.

Előlünk is elzárták a gyufát, mégis volt gyufánk a játékhoz...megasztán futni is tudtunk.
vacsi
Ebben a témában elég sok cikk jelent meg. Ezek szerint
- a család nem először válik tűz áldozatává
- a korábbi tüzet, mely a ház pusztulását okozta, az egyik gyerek gyújtotta
- az anya ennek ellenére magukra hagyta a gyerekeket
-az nem egyértelmű, hogy "boltba ment", vagy "dolgozott", a tűzeset alatt. Ha dolgozott, akkor hogy lett volna a gyerekeivel a játszótéren?
- A legidősebb fiú a háromból 14 éves, ővele vajon miért volt az anyja a játszótéren?
- Ha vásárolni ment, miért nem a 14 évest küldte?
- Egy hölgy az említett játszótéren lefényképezett 3 cigarettázó gyereket. Róluk van szó?
- Mindenki arról beszél, hogy csak a 11 éves fiú volt a házban. Vajon a tüzet melyikük gyújtotta?
- A 14 éves hol volt addig, míg a testvérei felmentek a faházba? Miért engedte őket?!
Kérdések, melyekre nincs válasz...
vacsi
@Dr plágium: Én gyerekként hangyákat égettem az ablak alatt, a tűz a szúnyoghálóba kapott bele. Szerencsére olyan gyorsan égett le, hogy a tető nem fogott tüzet! Sok mai felnőttnek, öregnek lehet hasonló élménye, de nekünk szerencsénk volt: Isten épp odanézett!
Kookas
@vacsi: lehet hogy a házukat felgyújtó gyereknek ismét szerencséje lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. February 20., 20:58
Ismét elgondolkodtatta rajongóit Gáspár Evelin
Szórakozás - 2020. February 20., 17:24
Szente Vajk máris új párra talált tragikus válása után