Videó is készült arról, ahogy egy szerb rendszámú turistabusz – a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyva – 130 km/h-val suhant az M5-ös autópályán. A felvételt készítő, mögötte haladó sofőr azonnal tárcsázta a segélyhívó számot, attól tartva, hogy súlyos balesetet okoz a turistabusz.

A száguldozó buszra egy Kecskemétről Kiskunfélegyházára tartó sofőr lett figyelmes kedden, aki a 24.hu-nak számolt be a látottakról.

A sofőr, amikor épp próbálta megelőzni az előtte haladó buszt, rájött, ha ő a saját autójával 130 km/h-val közlekedik, ám ilyen tempóban se tudja megelőzni a turistabuszt, akkor bizony az a busz nem tartja be a rá vonatkozó szabályokat.

Kecskemét felől mentünk hazafelé Kiskunfélegyházára, amikor megérkeztünk a szerb rendszámú busz mögé. Az tűnt fel, hogy 130-cal jöttem, de nem sikerült megelőznöm a buszt, ami az elektronikus korlátozás miatt csak akkor mehet száznál többel, ha megbuherálják

– mesélte a 24.hu-nak az olvasó, aki az esetleges későbbi baleset elkerülése végett azonnal felhívta a 112-es segélyhívót. Közölte a busz pontos helyzetét, majd mivel csak Kiskunfélegyházáig ment, lekanyarodott.

Forrás: 24.hu, Blikk

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.