Egy férfit leköptek és hasba rúgtak a Budapest Pride ellen tüntetők a rendezvény után. A rendőrségnek már van gyanúsítottja az ügyben.

A Népszava cikke szerint idén sem múlt el fizikai agresszió nélkül a Budapest Pride, egy férfit ugyanis a július 6-ai rendezvényen való részvétele után az ellentüntetők leköptek és hasba rúgtak. 

Idén sem múlt el támadás nélkül a Pride

A 24. Budapest Pride felvonulás résztvevői az Apáczai Csere János utcában 2019. július 6-án

Címlapi kép, fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az esetről a Háttér Társaság számolt be. Dombos Tamás, a társaság szóvivője szerint a férfit a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálata képviseli, a rendőrség pedig ismeretlen tettes után nyomoz. 

A Népszava még a felvonulás napján megkereste a rendőrséget, akkor azt a tájékoztatást kapták, hogy a felvonuláson atrocitás nem történt, az "ellentüntetők közül két főt, egy magyar és egy olasz állampolgárt állítottak elő. Az intézkedést megelőző szóváltás és lökdösődés során személyi sérülés nem történt."

A Háttér Társaság mostani bejelentése miatt a lap újra a rendőrséghez fordult. A rendőrség azt válaszolta, hogy "az említett ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytat közösség tagja elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt: egy férfit július 8-án gyanúsítottként hallgattak ki. A megalapozott gyanú szerint a férfi a rendezvényt követően egy másik férfit bántalmazott."

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cincinntatus
Homoszexualitás és iszlám - Transindex
vilag.transindex.ro/?cikk=16665
2012. febr. 24. Írja:
Hét országban halálbüntetés fenyegeti a melegeket.
A homoszexualitást halállal büntető hét ország mindegyike mohamedán.
almalibre
Ahhoz képest, hogy a PRIDE egyetlen funkciója a provokáció, elég kevés a “támadás” ellene, ez esetben sem biztos, hogy az piszkálódás egy provokáló és egy provokált között történt…
rokker33
Jól tette sok bu.i inkább a 4 fal között mutogassak magukat senki sem kíváncsi az ilyen felvonulásokra
namihami
Fasiszta és hungarista, ha egymásra talál, azonnal elborítja a keresztény kultúra és a mélységes emberi humánum.
A közös szellemi szint, légyen bármily alacsony, rögvest képes összehozni az állati viselkedést a hozzáillő "" emberekkel"".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.