Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, attól a naptól a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.

Augusztus 24-én, szombaton, a szavazást megelőző 50. napon kezdődik az önkormányzati és nemzetiségi választás hivatalos kampánya a választási eljárási törvény értelmében, akkortól lépnek életbe a kampányra vonatkozó szabályok is.

Szombaton indul hivatalosan az önkormányzati választási kampány

Fotó: wikipedia CC

A törvény szerint kampánytevékenység minden olyan tevékenység, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy megkísérlésére, kampányeszköz pedig például a plakát, a választók közvetlen megkeresése, a politikai reklám és politikai hirdetés, valamint a választási gyűlés.

Nem minősül viszont választási kampánynak a választási szervek tevékenysége és az állampolgárok közötti személyes kommunikáció.

A választási kampány végéig a jelölőszervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot, de a plakátokon és a szórólapokon is fel kell tüntetni, hogy ki készítette a hirdetményt.

Képviselő- és polgármesterjelölteket (valamint megyei listát) ajánlani augusztus 24-étől, szombattól lehet. A választópolgárok ajánlóíveken ajánlhatnak képviselőjelölteket. Egy választópolgár több jelöltet is támogathat.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Málna: NE NE NE soha többé nekem NE ÍRJ EGYETLEN SZÓT SE
Málna
@kereső: Igazad van, én írtam rosszul, kampányolni tényleg nem lehet. Tájékoztatást lehet végezni.
simmering73
Na még ez a szar hiányzott, hogy nincs egy üres hónap, amikor nélkülözni lehetne ezt a mocskos politikát.
papa.49
@Málna: Kot,kot,kotkodács remélem nem szarod körbe az udvart a tyúknyi eszeddel ))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.