Fónagy János államtitkár is részt vett a kézbesítésben, a XIII. kerületben ugyanis ő is kiment egy postással.

Elkezdték kézbesíteni a rezsiutalványokat, Fónagy János is kiment egy postással – fotó

Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda parlamenti államtitkára beszélget egy rezsi-utalványt kézbesítő postással a XIII. kerületben 2019. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Budapesten már kézbesítik a nyugdíjasoknak szánt 9000 forintos rezsiutalványt a postások. Egy kézbesítő postást Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda parlamenti államtitkára is elkísért, a XIII. kerületben látogattak meg együtt egy nyugdíjast. 

Elkezdték kézbesíteni a rezsiutalványokat, Fónagy János is kiment egy postással – fotó

Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda parlamenti államtitkára köszönt egy XIII. kerületi nyugdíjast, akinek a postás rezsi-utalványt kézbesített 2019. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az utalványok nem névre szólóak, a nyugdíjasok azokkal hozzátartozóikat is segíthetik. A posta szeptember 30-ig kézbesíti ki azokat, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére – írja a HVG.

Elkezdték kézbesíteni a rezsiutalványokat, Fónagy János is kiment egy postással – fotó

Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az első kézbesítést követően Fónagy János államtitkár elmondta,

a kormány intézkedése révén a nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásban részesülők kapnak személyenként 3 darab 3 ezer forint címletű rezsiutalványt, megközelítőleg 24 milliárd forint értékben.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány, a korábbi évekhez hasonlóan, az idén ősszel is támogatásban részesíti a nyugdíjasokat, a rezsiutalványt 2020. március 31-éig lehet felhasználni villanyszámla és gázszámla kiegyenlítésére.

Kiemelte, a Fidesz-KDNP kormány kézzelfoghatóan is megbecsüli a nyugdíjasokat, fontosnak tartja azt a 2,6 millió nyugdíjast, akik a társadalom középhadát felnevelték.

Míg a Gyurcsány-Bajnai kormányok emelték a gáz- és villany árát, addig az Orbán-kormány 2012-től csökkenti a rezsit, megőrzi a nyugdíj fizetőértékét, sőt 2010-től 10 százalékkal növelte azt

- mondta.

Felidézte, hogy a kormány a mindenkori költségvetés teherbírásától függően egyéb juttatásban is részesíti a nyugdíjasokat, korábban Erzsébet utalványokat biztosított, az idén rezsiutalványokat ad – tette hozzá az államtitkár.

Fónagy János kiemelte, hogy a rezsiutalvány készpénzként használható fel, a rezsiutalványokat tartalmazó értéklevelet a Magyar Posta szeptember 2. és 30. között Magyarországon valamennyi jogosultnak kiviszi, először a fővárosban, majd a többi településen.

A Magyar Posta egyszer kézbesíti az utalványt, ha a postástól nem tudják átvenni, akkor az ajánlott küldeményhez hasonló üzenetet hagynak a címzettnél, az értéklevelet tíz munkanapon belül lehet átvenni a postán, ha még akkor sem mennek érte, a megadott időt követően a posta visszaküldi az utalványokat a Magyar Államkincstárnak.

Ha semmiképpen sem tudják felvenni postán – például külföldi tartózkodás miatt – az utalványokat, akkor a Magyar Államkincstártól kérhet az érintett ismételt kézbesítést november 30-ig

- ismertette az államtitkár.

A postán a villany és gázszámla csekken történő befizetésekor készpénzként fogadják el a rezsiutalványt, amennyiben a jogosult a számláját nem csekken, hanem átutalással rendezi, akkor az utalvánnyal be kell menni a közműszolgáltató ügyfélirodájába, ahol a rezsiutalvány értékét 15 napon belül jóváírják a számlán – mondta Fónagy János.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsiutalvány nem névre szóló, a jogosult belátása szerint átadhatja, de a rezsiutalvány csak villany és gázszámla kifizetésére fordítható.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője az MTI-nek elmondta, a posta a kézbesítést ütemezetten végzi.

A kézbesítés Budapesten indult, majd folyamatosan terjesztik ki nagyobb városokra, más településekre szeptember 30-áig.

Egy csekk befizetéséhez több utalvány is elfogadható, több csekk is együttesen befizethető több utalvánnyal. Fontos, hogy a csekkek összegét ne haladja meg az utalvány értéke, a kettő közötti különbözetet készpénzben kell megfizetni. Ha valaki nem kapta meg időben az utalványt, először az államkincstárnál érdeklődjön a levelezési címéről, mert oda küldték ki az értéklevelet, és ezt követően forduljon csak a postához – mondta a szóvivő.

Forrás: HVG, MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gyere Fónagy ide az utalvánnyal ide nem mersz jönni, csak a bizonyítottan ártalmatlan emberekhez !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tavryni őrnagy
Szerencsètlen pali mindent rendesen meg tudott csinálni v fèlrement a fele, megharapta egy kutya ill fèl óráig kellet duplán a csengõt nyomni?
papa.49
Gyere Fónagy ide az utalvánnyal ide nem mersz jönni, csak a bizonyítottan ártalmatlan emberekhez !!!
namihami
Azért én a mami helyében a kézfogó után megnézném, hogy megvan-e az összes ujjam. És egy gyors ellenőrzés nem árthat a családi ezüst vonalán se. Ha már egyszer egy fidesz-potentátnak lehetősége adódott a ház körül ólálkodni.
Mert ugyebár, a Fidesz és a fideszesek a legbecsületesebb és tisztakezűbb emberek és főképp mint politikusok (x), de sosem árt az óvatosság.
ágimami
Hihetetlen, mit meg nem teszenek a választások előtt!!!
Még viccnek is durva!!!.DDD
papa.49
Fónagy elvtárs sokkal jobb lenne ha a rizsahelyet az igazat mondanád, pl. azt hogy most a gáz árának kb. fele kellene hogy legyen a mostaninak !!!
Amit ti tesztek az a szar tupírozása, főmasiniszta !!!
Eladott Ország
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/09/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s-9.png
Nyilvánvalóan egyszerűbb lett volna, ha a szolgáltatók kapják a pénzt, s az összeget egyszerűen jóváírják az érintettek számára. Rejtély, hogy az utalványokon nyerészkedni akaró narancsosok lőttek-e túl a célon, esetleg valakik szándékosan akartak-e alávágni a kormánynak, avagy a sorozatos leépítések miatt immár akkora a hozzá nem értés az apparátusban, hogy a nyilvánvaló propaganda akció bumerángként hathat vissza.
Eladott Ország
A fidesz 2013 és 2017 között a magyar háztartásokat átlagosan 70 ezer forinttal károsította meg az indokolatlanul magasan tartott gázárral. (Tóth Bertalan, MSZP)
kolozsvaros.com/2019/09/02/szanalmas-nevetseges-megalazo/
papa.49
@Eladott Ország: a 15.03. ra NA EZ AZ IGAZSÁG a többi csak lekvár akár a fütyisz !!!
Eladott Ország
@papa.49: 70 százalékos nyugdíjemelés lesz Romániában. Romániában az öregségi ellátás az idei első negyedévben átlag 1227 lej, vagyis nagyjából 82 ezer forint volt, 2021-re ez az összeg átszámítva közel 140 ezer forintra kúszhat fel. A magyar átlagnyugdíj az év elején picivel kevesebb, mint 135 ezer forint volt, két év múlva pedig várhatóan 142-143 ezer forint lesz. Szlovákiában átszámítva 138 ezer forint volt tavaly az átlagnyugdíj, Csehországban 150 ezer forint, Lengyelországban pedig 164 ezer forint, vagyis ha a tendencia nem változik, akkor két éven belül a magyar nyugdíjak lesznek a legalacsonyabbak a régióban. 24.hu/kulfold/2019/07/10/nyugdij-romania-magyarorszag/
tudode
77 évesen képess caplatni, zsebében egy jogász diplomával, mindent elvállalva!!! Csak akasztott ember nem volt!
..
Fónagy János Vilmos (Budapest, 1942. július 11. –) magyar jogász, gazdasági vezető, politikus. 1998 és 2000 között a Gazdasági Minisztérium, majd rövid ideig a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára. Ezt követően 2002-ig közlekedési és vízügyi miniszter. 2007-től a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség budapesti elnöke. 2010. június 2-ától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.[1]
.
Szerencsétlen ország az, amelyet ennyi félresikerült jogász buzerál!
.
Dumából jeles, szakmaiságból jogászos dumás!!!
papa.49
@tudode: Egy ideig az Egervin jogtanácsosa is volt Egerben.
Dr plágium
@papa.49: Ne ess tévedésbe, csak egyetlen emberhez ment ki a postással. (Egyedül nem mert?) Különben sem bírná a strapát.
ila51
@Dr plágium: ...:D ...előtte kiszimatolták , hogy hajlandó - e valaki kezet fogni vele
szaboria1
Ekkora majomkodást. Már tényleg nem tudják mit tegyenek.
Lepényleső
A pénzt miért nem neki adta a postás azzal a jó kívánsággal;hogy ebből éljen,ne a közösből
henyéljen?
papa.49
@Dr plágium: Na most ehhez vedd hozzá ő is megkapja a 9 ezres utalványt mert már nyugdíjas, a nyugdíja, és a parlamenti tiszteletdíja mellé !!!
Hár ezen a ponton már tényleg sugárba kéne okádnia az országnak !!!
ila51
@Mirabilis: ...kézcsókokra vadászik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.